Zmeny potešia používateľov, ale pravdepodobne aj vývojárov 

Určite ste sa stým stretli aj vy, spustíte nejakú aplikáciu, začnete pracovať alebo sa hrať a zrazu vám vyskočí okienko s výzvou na ohodnotenie tej konkrétnej aplikácie. Ak hodnotiť nechcete, okno zatvoríte a pokračujete v činnosti. Ak však aplikáciu ohodnotiť chcete, označíte adekvátny počet hviezdičiek a po odoslaní hodnotenia ste automaticky presmerovaný na AppStore, do konkrétnej zložky, kde by ste mali pridať aj písomné hodnotenie a celý proces ukončiť. Tu ale nastáva „kameň úrazu“, nakoľko je nutné spustenú aplikáciu opustiť.

Toto chce Apple zmeniť a novinky sa ukážu už čoskoro, v novom a redizajnovanom AppStore.

Zmena 1: Vyskakujúce okno hodnotenia aplikácii zostane, ale bude zmenené. Okrem počtu hviezdičiek má pribudnúť aj riadok na napísanie textovej recenzie, pričom nebude nutné opustiť konkrétnu aplikáciu. Recenziu napíšete, odošlete a pokračujete v otvorenej aplikácii presne tam, kde ste skončili.

Zmena 2: Doteraz nebolo priamo určené, koľkokrát môže okno s hodnotením konkrétnej aplikácie vyskočiť. V niektorých prípadoch ste sa mohli stretnúť s tým, že to bolo aj niekoľko krát za 2-3 mesiace. To je dané tým, že Apple obnovuje hodnotenie aplikácií po každej novej (aj malej) aktualizácii a vývojári sú nepriamo „nútený“ opakovať výzvu na hodnotenie, aby mala aplikácia dostatočný feedback.

Po novom to bude tak, že vývojári budú mať možnosť zachovať hodnotenia aplikácií medzi aktualizáciami. Nie však úplne staré, ale zmena je to podstatná. Hlavnou zmenou je však to, že vyskakujúce okná s hodnotením budú môcť v konkrétnej aplikácií „vyskočiť“ iba trikrát do roka.

Tieto zmeny prídu s novým iOS 11 a myslíme, že potešia viacerých používateľov, vrátane nás.

Zdroj: www.theverge.com

Mohlo by vás zaujímať:

Stiahnite si iOS 11. Vylepšuje iPhone, majitelia iPadu budú novú verziu milovať (doplnené)

 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE