V aktuálnom vydaní magazínu TOUCHIT vás zavedieme do Frankfurtu na výstavu Panasonic Convention, kde uvidíte najmodernejšie televízory, reproduktory a fotoaparáty. Zavítame aj do Lisabonu na akciu HP, tešiť sa môžete na úplne nový spôsob tlače. Nechýbali sme ani na prestavení značky Lenovo Moto na Slovensku. Aké sú tieto smartfóny sa dozviete v aktuálnom vydaní TOUCHIT.

Pozrieme sa aj na absolútnu novinku Huawei P9, prvý fotomobil na ktorom môžete nastavovať clonu.  Povieme vám o tom, ako vás sociálne siete môžu dostať do informačnej bubliny a ako sa tomu vyhnúť.

Keďže rok 2016 bude práve rokom virtuálnej reality, v článku Virtuálna realita sme sa zamerali práve na riešenia, ktoré sú alebo budú dostupné už v tomto roku. Pridali sme aj naše dojmy z testovania predprodukčných vzoriek.

V testoch sme sa zamerali na dostupné smartfóny, notebooky na cestovanie, konvertibilné tablety pre Windows či SSD disky. Ak sa chystáte rekonštruovať svoj dom alebo byt, môžu vám pri tom pomôcť rôzne riešenia, ktoré predstavujeme v našom článku.

Samozrejmosťou je aj herná rubrika, softvér na stiahnutie zadarmo, poradňa či niekoľko tipov a trikov ako vyhľadávať cez Google alebo návody pre Windows a Office.

Nové vydanie TOUCHIT so sviežim dizajnom na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné tu>>

S TOUCHITom môžete vyhrajť Alcatel OneTouch alebo HTC One A9. Zapojte sa do našich súťaží tu>>

Pozrite si kompletný obsah vydania:

obsah_2016_3_nowat

Keď obraz ladí Hollywood

Panasonic-26_vyd2016_2_nowat

Panasonic si pozýva vybraných novinárov vždy na začiatku roka a predstavuje im najlepšie produkty, ktoré má pripravené pre európsky trh. Akcia s názvom Convention sa tento rok konala vo Frankfurte nad Mohanom a firma do konferenčného strediska v strede tohto nemeckého finančného centra priniesla naozajstné rodinné striebro. Panasonic už nie je len o televízoroch, fotoaparátoch a CD/DVD prehrávačoch. Dnes je to multifunkčná firma, ktorá bojuje na viacerých frontoch. Sídlo má v japonskej Osake a v Japonsku napr. patrí medzi popredných výrobcov vŕtačiek.

Boj o právo na šifrovanie

Odomknutie_vyd2016_2_nowat

Máme právo si svoje súkromné dáta a záležitosti šifrovať? Mnohé vlády a bezpečnostné zložky čoraz hlasnejšie bojujú o to, že nie. Prečo je takáto možnosť súkromia dôležitá a čo môže priniesť jej strata?
2. decembra 2015 došlo v kalifornskom meste San Bernardino k teroristickému útoku, ktorý sa odohral v miestnom výukovom centre pre postihnutých, patriacemu pod úrad sociálnych služieb. Na práve prebiehajúci vianočný večierok vtrhol ozbrojený manželský pár, ktorý spustil streľbu a zavraždil 14 ľudí, pričom ďalších 22 vážne zranil.

Motto: Prinášame na Slovensko nový brand. Privítajte Lenovo Moto

Titulka_new_vyd2016_2_nowat

Spoločnosť Lenovo to rozbalila za posledné dva roky s Android telefónmi naozaj poriadne. Na Slovensku využila známosť svojej značky z oblasti notebookov, tabletov i serverov a teraz je popredným hráčom aj v oblasti smartfónov. A robí to dobre, má veľa modelov telefónov, využíva vybudovanú distribučnú sieť i partnerstvá, má vynikajúceho prezentátora i prezentácie, a to všetko dokopy vytvorilo situáciu, že telefóny so značkou Lenovo sa dostali v poslednom kvartáli 2015 na druhú priečku v predaji u nás. A teraz je tu ďalší krok vred – k brandu VIBE prichádza nový rad Moto.

Svetlá budúcnosť hernej počítačovej grafiky

pc_grafika_vyd2016_2_nowat

Herné technológie neustále napredujú a v súčasnosti sa stretávame nielen so stále výkonnejším hardvérom, ale aj s čoraz väčším zástupom rôznych formátov počítačov. Vývojári softvéru musia reagovať. Kam sa počítačová grafika bude uberať v najbližších rokoch? Digitálny herný priemysel si dnes užíva najsilnejšiu pozíciu v doterajšej histórii a naďalej pokračuje v rozkvete a neustálom raste. V roku 2015 vygeneroval príjmy 34 miliárd dolárov (92 miliárd pri započítaní hardvéru) a očakáva sa, že do roku 2018 toto číslo narastie na 45 miliárd dolárov (113 miliárd vrátane hardvéru).

Auto plné technológií – BMW 730d xDrive

BMW730dxDriveVPohybe_vyd2016_2_nowat

Auto s takouto technologickou výbavou sme ešte nemali. BMW 730d xDrive (2016) sme mali požičané na týždeň, ale za tento čas všetky jeho funkcie ani nebolo možné vyskúšať. Poďme však pekne po poriadku. BMW 730d xDrive je luxusná limuzína s 3-litrovým 6 valcovým motorom a výkonom 195 kW. Samozrejmosťou je automatická prevodovka, s ktorou dosahuje maximálnu rýchlosť 250 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 5,8 sekundy.

Smartfóny s cenovkou pre všetkých

18_M5_GOLD_PIU_LIFESTYLE (1)_vyd2016_2_nowat

Obyčajné, lacné, s multimediálnym výkonom, vlajkové lode, či nebodaj štýlové. Telefóny majú rôzne prívlastky a je na používateľovi, aby sa v nich vyznal. My odporúčame vychádzať hlavne z ceny. Netvrdíme, že smartfóny za 100 EUR nemajú zmysel. Treba ale vedieť, čo od nich očakávať. Potom vzniká kritika, aký je ten Apple kvalitný a robí dobré telefóny. Áno v nevyrovnanom súboji s 250 eurovým smartfónom výkonom a funkciami jasne vyhráva.

Navrhujeme dom a byt

Planner5D_vyd2016_2_nowat

Kresliace programy, to je kategória s veľkým počtom špecializovaných aplikácií. Predstavíme vám také, vďaka ktorým dokážete navrhnúť dom a byt aj bez potreby ovládania 3D modelovacích programov. Vybrali sme pre vás najznámejšie programy, ktoré sú roky na trhu a majú overené funkcie s obrovskou základňou používateľov.

To však nie je všetko. V aktuálnom vydaní TOUCHIT vás čaká omnoho viac. Nové vydanie TOUCHIT so sviežim dizajnom na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné tu>>