Keď firma vybavuje zamestnancov počítačmi, väčšinou siahne po riešeniach od značiek ako HP, Lenovo alebo Dell. Asus si tiež chce ukrojiť z tohto trhu a preto predstavuje novú líniu AsusPro.

AsusPro B9440 je novým členom rodiny, ale dokáže zaujať. Jedná sa o tenký 14″ notebook z horčíkovej zliatiny. Vďaka svojej konštrukcii spĺňa štandard MIL-STG 810G voči úderom, pádu, vibráciám a extrémnym podmienkam. Pomôcť by mala aj vodotesná podsvietená klávesnica.

Obrazovka s FHD rozlíšením má špeciálnu úpravu proti odleskom a rámik tenký len 5.4 mm. Celé zariadenie váži zhruba jedno kilo. Napriek tenkému telu sa výrobcovi podarilo do notebooku vtesnať batériu s výdržou až 10 hodín.

Čo sa týka parametrov, vieme len, že bude na výber z procesorov Core i5 U a Core i7 U, a až 16 GB operačnej pamäte. Zaujímavý je spôsob otvárania notebooku, kde veko displeja pri otvorení nadvihne celú základňu – môže to byť veľmi elegantné riešenie ako zároveň zlepšiť chladenie a dostať klávesnicu do pohodlnej polohy, no sme zvedaví na konštrukciu pántu a jeho životnosť.

Čo sa týka konektivity, AsusPro B9440 má len dva USB 3.1 C konektory – na každej strane obrazovky po jednom – a výrobca odporúča dokúpiť si dokovaciu stanicu Asus SimPro s množstvom ďalších konektorov.

Zdroj: Tom’s Hardware