Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ASUS získal vysoké hodnotenie za inovatívnosť, spoločenskú zodpovednosť, kvalitu produktov a služieb a umiestnil sa na prestížnom zozname už siedmykrát.

KĽÚČOVÉ BODY

  • : ASUS sa siedmykrát umiestnil v rebríčku Fortune’s World’s Most Admired Companies
  • : Toto umiestnenie zdôrazňuje záväzok spoločnosti ASUS prinášať neuveriteľné zážitky, ktoré zlepšujú životy ľudí na celom svete
  • : Na prieskume magazínu Fortune sa zúčastnilo 1 500 spoločností z 52 odvetví priemyslu. ASUS uspel v počítačovom priemysle

ASUS oznámil, že sa umiestnil v rebríčku Fortune’s World’s Most Admired Companies za rok 2022. ASUS získal tento úspech už siedmykrát, a to na základe posúdenia jeho inovatívnosti, spoločenskej zodpovednosti, kvality produktov a služieb a ďalších kategórií.

„Sme poctení, že sme opäť jednou z najviac obdivovaných svetových spoločností podľa magazínu Fortune,“ povedal predseda spoločnosti ASUS Jonney Shih. „Tento úspech je potvrdením našej neustálej snahy vytvárať neuveriteľné používateľské zážitky podporovaním kolektívnej múdrosti a presadzovaním meritokracie nápadov.“

Rebríček Fortune’s World’s Most Admired Companies je založený na prieskume, ktorý berie do úvahy viacero kritérií, ako je hodnota investície, kvalita manažmentu a produktov, spoločenská zodpovednosť a schopnosť udržať si talenty. Na ich základe sa hodnotia stovky firiem. ASUS získal výborné hodnotenia v týchto kategóriách a dosiahol aj ďalšie výnimočné úspechy v roku 2021, ako sú ocenenia Clarivate Top 100 Global Innovator[1], PCMag’s 2021 Business Choice Laptop[2] a Router[3] a Interbrand Taiwan’s Most Valuable International Brand[4].

ASUS pokračuje v úspechoch aj v roku 2022. Na odovzdávaní cien CES 2022 Innovation Awards získal 20 ocenení, čím stanovil nový rekord. Medzi novými špičkovými produktmi, ktoré boli predstavené na veľtrhu CES, boli najvýkonnejší herný tablet na svete ROG Flow Z13 (GZ301) a prvý 17,3-palcový skladateľný OLED notebook na svete ASUS Zenbook 17 Fold OLED (UX9702).

ASUS je v snahe poskytovať neuveriteľné zážitky ambicióznejší ako kedykoľvek doteraz a posúva inovácie na ďalšiu úroveň vďaka neuveriteľnému softvéru a technológiám ako cloud computing či AIoT. Zároveň prináša obsah a zážitky pre hráčov a tvorcov. V posledných rokoch sa ASUS zameral na urýchlenie špičkových technológií a poskytovanie riešení, ktoré robia svet lepším. Patria sem inovácie v oblasti Smart Retail, ktoré posilňujú postavenie podnikov, Smart Manufacturing, ktoré transformujú továrenské zariadenia na inteligentné aktíva, a Smart Healthcare s riešeniami, ktoré využívajú umelú inteligenciu. ASUS má tiež technológie na budovanie inteligentných miest, ako aj ASUS Cloud na poskytovanie bezpečných a spoľahlivých služieb cloudového úložiska pre všetkých.

Metodológia prieskumu

Fortune uskutočnil každoročný prieskum v spolupráci s poradenskou spoločnosťou Korn Ferry. Úvodný zoznam pozostával z 1 500 kandidátov – 1 000 firiem z USA s najvyššími príjmami a neamerickými firmami z rebríčka Fortune Global 500 s príjmami na úrovni 10 miliárd amerických dolárov alebo vyššími. Finalisti boli zvolení zo spoločností s najvyššími príjmami z 52 odvetví. Korn Ferry následne požiadal vedúcich pracovníkov, riaditeľov a analytikov, aby hodnotili firmy z konečného zoznamu vo svojich odvetviach na základe deviatich kritérií, ako je efektívnosť v globálnom podnikaní, hodnota dlhodobej investície a rozumné využívanie podnikových aktív. Firma sa musela umiestniť v prvej polovici rebríčka vo svojom odvetví, aby získala ocenenie Fortune’s World’s Most Admired Companies.

Kompletné hodnotenie spoločnosti ASUS je dostupné na https://fortune.com/company/asustek-computer/worlds-most-admired-companies/


[1]  https://clarivate.com/top-100-innovators/the-top-100/?wpv-award-year=2021

[2]  https://www.pcmag.com/news/business-choice-2021-laptops-and-tablets

[3] https://www.pcmag.com/news/business-choice-2021-routers-servers-and-network-attached-storage

[4] https://www.asus.com/news/olniguf96bjxq21a/

Značky: