Spolu s Microsoftom predstavil ASUS v San Franciscu dva herný notebooky ako aj špeciálny herný počítač. Využíva v nich funkcionalitu Microsoft Game DVR, ktorá v operačnom systéme Windows 10 umožňuje zaznamenať priebeh hry a okamžite ju poskytovať na sociálne siete. Majitelia nových ASUS herných zariadená dostanú aj prichádzajúcu hru Halo 5: Guardians hneď po jej vydaní.

ROG GX700

ASUS_GX700_nowatNotebook ASUS ROG GX700 predstavuje kombináciu mobilného a desktopového zariadenia pre hráča. Obsahuje totiž samostatnú dokovaciu stanicu, ktorá zabezpečuje účinné chladenie tohto notebooku. Ide o vodné chladenie s tichou prevádzkou, v ktorej sa nachádzajú súčiastky testované v automobilovej prevádzke na dlhodobú odolnosť.

Vo výbave je 6-ta generácia procesoru Intel Core i7 série K a notebook je tak pripravený na pretaktovanie. Grafickou kartou je desktopová trieda NVIDIA NVIDIA GeForce GTX 980 s možnosťou pretaktovania a pripravená pre hry novej kategórie s virtuálnou realitou (VR). Displej má rozlíšenie 4K. .

ROG G752

Nasledovník úspešného modelu ASUS ROG G751 sa volá G752. Jej vybavený základňou z titánu s moderným a odolným dizajnom. Nové šasi je navrhnuté s dôrazom na efektívne chladenie notebookou a moderný vzhľad. Zabezpečuje ho dvojica medených chladičov, ktorá obsahuje aj dvojicu tichých ventilátorov. Nezávisle sa chladí procesor a grafická karta.

ASUS-ROG-G752_nowatASUS ROG G752 prichádza vo viacerých konfiguráciách, základom je 6-ta generácia procesoru Intel Core i7 párovaného s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 965M, GTX 970M a GTX 980M s 8 GB GDDR5 video pamäti. Cena štartuje na 1499 USD, technológia NVIDIA G-SYNC je štandardom u všetkých modelov. Klávesnica má posilnené herné klávesy, vo výbave je port Thunderbolt 3.0, USB Typu C a je tu 64 GB RAM.

ROG G20

V tomto prípade ide o desktop zariadenie pre hráčov s podporou technológie Oculus Rift. Vo výbave je 6-ta generácia procesora Intel Core a grafická karta NVIDIA GeForce GTX. Hráčom postačí len pripojiť prichádzajúce okuliare Oculus Rift do ASUS ROG G20 a sú pripravení na hru vo virtuálnej realite.

ASUS_ROG-G20_KV_nowat

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.