Toto nevyšlo, ale výrobca sľubuje nápravu.

Aktualizácie systémového softvéru rôznych zariadení majú zväčša priniesť vyšší výkon, lepšiu efektivitu či nové funkcie, ale v prípade prenosnej hernej konzoly ROG Ally sa jej výrobcovi podaril pravý opak.

ASUS totiž vydal novú aktualizáciu BIOSu s číselným označením 3.19 a podľa doterajších správ táto aktualizácia znižuje celkový výkon prenosného herného zariadenia. Ide konkrétne o pokles snímok za sekundu, ktorý sa napríklad podľa youtubového kanála The Phawx môže pohybovať v rozmedzí od 10 do 20 percent, čo vôbec nie je málo.

V poznámkach k vydaniu sa síce uvádza, že po aktualizácii by sa mal zvýšiť výkon v režime nízkej spotreby 9 wattov, ale jednoducho sa tak nedeje. Výsledky v režimoch 15 wattov a 25 wattov sú ešte horšie.

ROG AllyZdroj: TOUCHIT
ROG Ally

ASUS reagoval vyhlásením, v ktorom potvrdil, že niektorí používatelia zaznamenali zhoršený výkon, a avizoval, že pracuje na novej verzii BIOSu, kde by mal byť problém s poklesom výkonu odstránený. Zároveň hráčov vyzval, aby zariadenie zatiaľ neaktualizovali, ak tak neurobili doteraz. Prípadne je možné sa vrátiť k pôvodnej verzii softvéru 3.17 pomocou nástroja ASUS EZ Flash.

ROG Ally je nové zariadenie a preto sa na prvej generácii evidentne prejavujú detské choroby. Navyše, na trh bolo uvedené len nedávno a výrobca ho tak ešte zrejme nestihol na 100 % vyladiť.

V redakcii sme ROG Ally testovali ešte pred uvedením na trh. Testovací kus obsahoval staršiu verziu systému BIOS a v jej prípade sme boli s výkonom spokojní, avšak pripomienky sme mali k výdrži batérie. ASUS už dávnejšie prisľúbil optimalizáciu výkonu aj výdrže, ale prvý pokus očividne nevyšiel. Uvidíme teda, čo prinesie ďalšia verzia BIOSu.

Zdroj: YouTube.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.

Komentáre sú uzavreté