13,3 palcov, 10,9 mm a 1,1 kg.

Spoločnosť ASUS dnes predstavovala novinky. Okrem štýlového routera ukázala aj aktuálne najtenší konvertibilný notebook na svete. Model ASUS ZenBook Flip S predstavuje novú generáciu notebookov Flip, ktoré majú o 360-stupňov otáčateľnú obrazovku.

Novinka má klasický Zen dizajn, na aký sme si v prípade ASUSu v posledných rokoch zvykli. Výrobcovi sa opäť podarilo minimalizovať hrúbku a tak má tento 13-palcový notebook parametre 10,9 mm (hrúbka) a 1,1 kg (hmotnosť). Výrobca sa takisto snažil minimalizovať rámiky okolo displeja, technológiu nazýva NanoEdge.

Zvyšok výbavy neprekvapí. Notebook je vybavený operačným systémom Windows 10 S, vo výbave má procesor až do Intel Core i7 a až 1 TB SSD disk. Nechýba snímač odtlačkov prstov a už spomínaný 13,3-palcový displej s rozlíšením 4K. Notebook podporuje ovládanie aj pomocou dotykového pera a na trh sa dostane v septembri. Je pravdepodobné, že ho teda uvidíme aj na výstave IFA.

Európsku cenu nepoznáme, ASUS aktuálne komunikuje iba cenovku od 1099 dolárov.

ASUS ZenBook Flip S

Prečítajte si aj:

ASUS ZenBook 3: Notebook, ktorý určuje trend budúcnosti

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit