Do výbavy dostane aj prvky, ktoré sa už tak často vo vlajkovom segmente nevidia.

Používateľské návyky sa počas rokov výrazne menili. V každom prípade existuje ešte veľká základňa používateľov, ktorá chce vlastniť kompaktné zariadenia. Napríklad aj taký Galaxy S23 so 6,1-palcovým displejom sa môže pre niekoho zdať priveľký, avšak je tu našťastie aj spoločnosť Asus, ktorá čoskoro predstaví model Zenfone 10, ktorý ponúkne iba 5,9-palcový displej

Až začiatkom júna sa objavili technické špecifikácie modelu Zenfone 10, na základe ktorých je možné od tohto telefónu očakávať 5,9-palcový displej, čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2, bezdrôtové nabíjanie a zlepšenú šesťosovú gimbalovú stabilizáciu.

V súvislosti s týmito oficiálne potvrdenými parametrami sa objavili aj rendery modelu Zenfone 10 vrátane informácie, že táto kompaktná vlajková loď bude mať vo svojej výbave aj 3,5 mm audio jack. Vo vlajkovom segmente ide rozhodne o netradičný prvok výbavy, ktorý okrem Asusu používa aj Sony (napr. pri modeli Xperia 1 V).

Asus Zenfone 10Zdroj: WinFuture
Asus Zenfone 10

Portál GSMArena uvádza, že Asus Zenfone 10 bude vybavený spomínaným 5,9-palcovým displejom. Malo by ísť o AMOLED panel s rozlíšením FullHD+ a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Na základe úniku je možné očakávať viaceré konfigurácie pamätí. Tie by mali vychádzať z dvoch možností pamäte RAM (8 GB alebo 16 GB) a úložiska (256 GB alebo 512 GB). Asus vraj do kompaktného tela modelu Zenfone 10 vtesnal až 5000 mAh batériu.

Pokiaľ sa však pozrieme na fotoaparáty, tak na základe úniky je možné očakávať 32 Mpx selfie fotoaparát, pričom na zadnej strane by sa mala nachádzať dvojica fotoaparátov zložená z 200 Mpx fotoaparátu, ktorý bude dopĺňať 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát.

Asus Zenfone 10, ako sa na vlajkovú loď patrí, bude mať aj odolnosť proti vode a prachu na úrovni IP68. Nedávne úniky dokonca naznačili aj cenu tohto kompaktného telefónu, ktorá by sa mala pohybovať na úrovni 749 dolárov. Je však vysoko pravdepodobné, že u nás sa bude tento telefón predávať niekde na úrovni 800 – 850 eur (podľa variantu).

ASUS oficiálne oznámil, že svoju kompaktnú vlajkovú loď Zenfone 10 predstaví už 29. júna 2023 o 15:00. Online udalosť môžete sledovať naživo na YouTube

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.