Nový ASUS Zenfone 11 Ultra príde už začiatkom marca na svetový trh.

O pripravovaných smartfónoch z dielne spoločnosti ASUS sa rozpráva čoraz častejšie. Len nedávno sa totiž v databáze smartfónov objavil model ASUS Zenfone 11, ktorý má fanúšikov zaujať nielen kompaktným dizajnom, ale aj prémiovou výbavou. V príprave je však aj model ASUS Zenfone 11 Ultra, o ktorom už teraz vieme oveľa viac. Jeho výrobca totiž na sociálnej sieti X zverejnil pozvánku na predstavenie tohto smartfónu, ktorý sa verejnosti ukáže už začiatkom marca.

V prípade modelu s prívlastkom Ultra sa rozpráva o tom, že by mohlo ísť o upravený herný model ASUS ROG Phone 8. Výrobca pritom uviedol dátum predstavenia aj na svojich oficiálnych stránkach, kde uvádza čas predstavenia pre tri rôzne krajiny. Vďaka tomu sa taktiež dozvedáme o regiónoch, kde by mohol byť tento model dostupný v predaji.

ASUS Zenfone 11 Ultra bude predstavený v marci

Vlna nových smartfónov prichádza už štandardne začiatkom nového roka a tento rok sa do nej pridá aj spoločnosť ASUS. Už v marci tak predstaví nový model, ktorý získa označenie ASUS Zenfone 11 Ultra. Ako dátum predstavenia si výrobca vybral 14. marec 2024 o 13.00 nášho času. Na oficiálnych stránkach uvádza aj čas predstavenia pre Taiwan či USA po boku času predstavenia v nemeckom Berlíne. Očakáva sa teda predstavenie smartfónu pre Európu, Áziu aj Ameriku.

ASUS Zenfone 11 Ultra má byť podľa únikov informácií prezlečeným herným ASUS ROG Phone 8, teda základ má mať v hernom smartfóne. Výrobca však tento rok výrazne zapracoval aj na fotoaparátoch, čím z neho spravil konkurencieschopnú vlajkovú loď.

ASUS Zenfone 11 UltraZdroj: Evan Blass
ASUS Zenfone 11 Ultra

A keďže teda už poznáme aj špecifikácie modelu, z ktorého bude vychádzať, môžeme povedať že v jeho výbave nájdeme Snapdragon 8 Gen 3 určený pre prémiové vlajkové lode. Okrem neho však model bude disponovať 6,78-palcovým LTPO AMOLED displejom s podporou až 120 Hz obnovovacej frekvencie a 144 Hz frekvencie pri niektorých hrách. Čo sa týka pamäťovej konfigurácie, ASUS Zenfone 11 Ultra ponúkne až 16 GB LPDDR5X RAM a 512 GB UFS 4.0 úložiska.

Fotoaparát modelu má byť tiež určený pre náročnejších používateľov. Hlavným snímačom bude 50 Mpx Sony IMX890 a spolu s 13 Mpx ultraširokouhlým či 32 Mpx telefoto snímačom vytvorí aj kvalitné snímky. Batéria smartfónu bude mať pravdepodobne kapacitu 5500 mAh a podpora nabíjania bude na úrovni 65 W.

Predstavenie telefónu je už za rohom a ASUS Zenfone 11 Ultra má pomerne veľkú šancu uspieť u fanúšikov. Na rozdiel od jeho základu v podobe herného smartfónu totiž ponúkne atraktívnejší dizajn.

Zdroj: androidauthority.com, X (@asus), asus.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.