Pripravovaný model ASUS Zenfone 11 v databáze zaujal použitým grafickým čipom, spája sa so Snapdragonom 8 Gen 4.

Ešte minulý rok to vyzeralo, že ASUS so sériou kompaktných smartfónov Zenfone skončí. Táto informácia obletela celý svet a viacerí fanúšikovia týchto telefónov sa obávali, že ikonické telefóny z dielne ASUS-u už v ďalšej generácii neprídu. Obavy fanúšikov sa však našťastie nepotvrdili, nakoľko spoločnosť len chvíľu na to potvrdila, že ďalšia generácia telefónov je už v príprave. Jedným z pripravovaných modelov série má byť aj ASUS Zenfone 11, ktorý však na seba teraz púta pozornosť.

Najnovšie sa pripravovaný kompaktný model známej spoločnosti objavil v Google Play Console, kde viacerých okamžite zmiatol. ASUS Zenfone 11 má totiž na trh prísť s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, no databáza naznačuje mierne úpravy. V nej sa totiž model objavil s čipsetom Qualcomm SM8650, čo naznačuje vyššie spomenutý čip, no GPU sa s ním určite nespája.

ASUS Zenfone 11 so sebou prináša viaceré otázniky

Databáza Google Play Console informuje o existencii modelu ASUS Zenfone 11, ktorý by sa mal predstaviť v priebehu tohto roka. Ako sme už spomenuli, čipset, ktorý by telefón mal použiť, je Qualcomm SM8650, teda Snapdragon 8 Gen 3. Tento čip však využíva GPU Adreno 750, no databáza poukazuje na niečo iné. Zenfone 11 sa v nej objavuje s GPU Adreno 830, ktorý by sa mal objaviť až v kombinácii so Snapdragonom 8 Gen 4.

ASUS Zenfone 10Zdroj: TOUCHIT
ASUS Zenfone 10

Zatiaľ nevieme povedať, či ide o chybu v databáze alebo ASUS reálne zvažuje vynechať predstavenie modelu so Snapdragonom 8 Gen 3 a zvolí si predstavenie telefónu s jeho nástupcom. Zenfone 11 by sa tak mohol na trhu objaviť o niečo neskôr, teda až po predstavení čipsetu Snadpragon 8 Gen 4. Táto možnosť je však zatiaľ nepotvrdená a taktiež nepravdepodobná.

Google Play Console ďalej informuje o telefóne aj o ďalších špecifikáciách telefónu, pričom ide o 16 GB RAM a taktiež prítomnosť systému Android 14. Rozlíšenie displeja telefónu má byť 2400 x 1080 pixelov, o čom taktiež informuje databáza.

Model nebude sám

Okrem modelu ASUS Zenfone 11, ktorý má byť nástupcom úspešného Zenfone 10, plánuje výrobca predstaviť aj verziu s prívlastkom Ultra. ASUS Zenfone 11 Ultra má byť podľa doterajších informácií prezlečeným modelom ROG Phone 8 s miernymi úpravami. Tieto telefóny majú rovnaké modelové označenie, čo naznačuje práve na ich podobnosť.

ROG Phone 8 ProZdroj: TOUCHIT
ROG Phone 8 Pro

ASUS pritom tento rok spravil výrazný pokrok vo výbave modelu ASUS ROG Phone 8, čím chce osloviť aj inú skupinu používateľov ako hráčov. Vylepšenia sa týkajú najmä fotoaparátov, ktoré zvyčajne nebývajú v herných telefónoch najlepšie. Čo nám však výrobca ASUS tento rok prinesie sa dozvieme pravdepodobne až pri predstavení modelov. Zdá sa však, že si budeme mať z čoho vyberať.

Zdroj: 91mobiles.com, androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.