Dočkať by sme sa mali aj základnej verzie s tradičným kompaktným formátom.

ASUS pripravuje smartfóny série Zenfone 11, ktorá tento rok ponúkne aj verziu Zenfone 11 Ultra. O jej existencii sa špekuluje už niekoľko týždňov, keďže sa v minulosti objavila v databáze spoločne s telefónmi série ROG Phone 8.

Skutočnosť, že Zenfone 11 Ultra existuje, nechtiac potvrdil aj samotný ASUS. Ten vydal aktualizáciu pre ROG Phone 8 a súčasťou zdrojového kódu sú fotografie a špecifikácie pripravovanej Ultry. Fotografie pripravovaného telefónu zverejnil na sociálnej sieti X aj známy leaker Evan Blass.

Zenfone 11 Ultra ponúkne 6,78-palcový LTPO AMOLED displej (Samsung E6 AMOLED) s frekvenciou od 1 do 120 Hz, resp. do až 144 Hz počas hrania. Maximálny jas je 2500 nitov. Telefón poháňa procesor Snapdragon 8 Gen 3 v kombinácii s až 16 GB RAM a 512 GB úložiskom. Batéria má 5500 mAh a podporuje 65 W rýchle nabíjanie. 

ASUS Zenfone 11 UltraZdroj: Evan Blass
ASUS Zenfone 11 Ultra

Zenfone 11 Ultra dostane do výbavy aj totožnú fotografickú výbavu ako ROG Phone 8. Znamená to 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom IMX 890 so 6-osou hybridnou gimbalovou stabilizáciou tretej generácie, ktorý dopĺňa 13 Mpx ultraširokouhlý senzor a 32 Mpx teleobjektív s 3× optickým zoomom. Selfie fotoaparát má 32 Mpx.

Telefón má predinštalovaný operačný systém Android 14 a podporuje všetky funkcie na prepojenie s Windows počítačom cez Microsoft Phone Link. Výrobca prisľúbil podporu na úrovni minimálne 2 verzií systému Android a 4 rokov bezpečnostných aktualizácií.

Zenfone 11 Ultra bude dostupný v piatich farbách a bude mať aj 3,5 mm jack. Cena a dostupnosť sú zatiaľ neznáme a rovnako je neznáme, kedy sa dočkáme základnej verzie, ktorá snáď ponúkne kompaktný formát ako predchádzajúce generácie série Zenfone.

ROG Phone 8 ProZdroj: TOUCHIT
ROG Phone 8 Pro

Zdroj: reddit, Evan Blass

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit