ZenBook 3 je podľa výrobcu najprestížnejší notebook na svete.

Spoločnosť ASUS oznámila dostupnosť novej generácie smartfónov ZenFone a notebookov ZenBook na Slovensku. ASUS ZenFone 3 je na Slovensku v predaji už tri týždne, výrobca však využil dnešnú tlačovú konferenciu, aby smartfón oficiálne uviedol na náš trh.

Vľavo ASUS ZenBook 3, vpravo ZenFone 3

ZenFone 3 s výborným pomerom cena/výkon

ASUS ZenFone 3 má 5,5-palcový Full HD displej (model ZE552KL)‏, resp. 5,2-palcový v prípade modelu ZE520KL. Výbava je v oboch prípadoch totožná – procesor Snapdragon 625, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Novinka je dostupná v mesačnej bielej a zafírovo čiernej farbe s cenovkou 369 EUR.

ZenFone 3 je vybavený 16 MP fotoaparátom s technológiou ASUS TriTech a automatickým zaostrovaním v priebehu 0,03 sekundy. Základom fotoaparátu je senzor IMX298 Exmor RS, ktorý využíva aj Alcatel Idol 4S, Huawei Mate 8, Xiaomi Mi 5 alebo OnePlus 3.

asuszenbook3-35

Za cenu 369 eur ide o telefón s výborným pomerom cena/výkon

Batéria má kapacitu 3000 mAh (ZE552KL) / 2650 mAh (ZE520KL) a kompletné špecifikácie nájdete na produktovej stránke. Na Slovensku sa predáva model so 4 GB RAM / 64 GB úložiskom. Samozrejmosťou je USB-C port a snímač odtlačkov prstov na chrbte. Operačný systém Android je aktuálne vo verzii 6.0.

Recenziu na ZenFone 3 si môžete prečítať v samostatnom článku.

Niektoré z hlavných vlastností nového ZenFonu

ZenBook 3 s hrúbkou iba 11,9 mm a hmotnosťou 910 gramov

ASUS prezentuje ZenBook 3 ako najprestížnejší notebook na svete s bezkonkurenčne vysokým výkonom. Faktom je, že podobne vysoký výkon nájdete aj u konkurencie, ale kombinácia výkonu a minimalistickej hrúbky a hmotnosti je pre ASUS aspoň dočasne unikátna.

Notebook má vo výbave procesory Intel Core i7 alebo i5 6. generácie. Procesor dopĺňa až 16 GB RAM a až 1 TB úložisko. Zariadenie ponúka 12,5-palcový Full HD displej.

ZenBook 3 vyzerá na pohľad výborne, je ľahký a pohodlne sa drží

Novinka chce v porovnaní s konkurenciou zaujať najmä dizajnom a precíznym spracovaním. Hmotnosť je iba 910 gramov, hrúbka má 11,9 mm. ZenBook 3 takisto podporuje rýchle nabíjanie, 60% batérie nabijete už za 49 minút. Vo výbave nájdete jeden USB-C port a voliteľný snímač odtlačkov prstov.

Cena zariadenia začína na 1529 eur a prvé kusy sa dostanú na trh už tento a budúci týždeň.

Vlastnosti ZenBooku 3 v prezentácii

Prečítajte si aj:

Recenzia ASUS ZenFone 3: Do tretice všetko dobré

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit