Novinka od spoločnosti Asus prešla hĺbkovým testom DxOMark.

ZenFone 5 sa tak podrobil testu schopností fotoaparátov, ktorý sa zameral na statické a aj pohyblivé zábery. Novinka ponúka duálny fotoaparát s rozlíšením 12 Mpx (ekvivalent 24 mm ohniskovej vzdialenosti) + 8 Mpx (širokouhlý senzor). Smartfón aj napriek tomu, že patrí do strednej cenovej kategórie, dosiahol v teste celkové skóre 90 bodov a to vôbec nie je zlé.

Pri statických záberoch dosahuje fotoaparát vyvážené výsledky vo všetkých situáciách s celkovo dobrými farbami a expozíciou, pričom získal veľmi dobré skóre 93 bodov. Asus sa vyznačuje vysokým dynamickým rozsahom.

Automatické zaostrovanie je jedným z najlepších a poskytuje podľa DxOMark rýchle a presné merania vzdialeností vo všetkých situáciách.

Video všeobecne nedosahuje bodových ohodnotení fotografií. V teste tak dosiahol ZenFone 5 86 bodov. Výstup videa dosahuje dobrú expozíciu, vyváženie a farebné podanie snímanej scény. Výsledné video trpí na mierny nedostatok detailov, ktoré nie sú vykreslované vo všetkých úrovniach svetla rovnako detailne. V tomto má na vrch napríklad Google Pixel 2 a Huawei P20.

Pre porovnanie s iPhone 8 stráca Asus iba dva body v celkovom hodnotení. Svojími schopnosťami predbehol aj tak dobre fotografujúce smartfóny, akými sú napríklad Samsung Galaxy S7 edge, alebo iPhone 7 Plus. V cenovej kategórii, kam patrí Asus ZenFone 5 to je naozaj pozoruhodný výsledok.

Podrobný test Asus ZenFone 5 si môžete prečítať v zdrojovom článku priamo na DxOMark.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Asus ZenFone 5 mieri do predaja. Ponúkne výbornú výbavu za rozumnú cenu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.