Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Európsky reprezentačný futbal čaká technologická evolúcia. Spoločnosť Atos sa na najbližších osem rokov stala oficiálnym technologickým partnerom UEFA National Team Football (UNTF) a jej súťaží.

Využijeme naše odborné znalosti týkajúce sa cloudu, kybernetickej bezpečnosti, integrácií, digitálnej suverenity a služieb digitálneho pracoviska, aby sme pomohli spravovať a modernizovať digitálnu kostru UEFA, s cieľom prinášať jedinečné podujatia v prospech všetkých futbalových fanúšikov. Dnes sa začal písať nový úžasný športový a technologický príbeh,“ povedal Patrick Adiba, CEO Major Events a Tech Foundations Chief Revenue Officer, Atos.

Teší nás, že sa vďaka partnerstvu s Atosom posúvame do novej fázy technologického rastu a tešíme sa, že budeme v najbližších rokoch spolupracovať s tímami Atosu,“ povedal Stephane Igolen, Services and Management Director UEFA.

V čoraz prepojenejšom svete sleduje futbalové súťaže stále viac fanúšikov nielen v Európe, ale i mimo nej. Atos ako silný technologický partner pomôže UEFA čeliť technologickým výzvam, inovovať a zvyšovať efektivitu. V rámci spolupráce Atos pomôže Únii európskych futbalových zväzov riadiť, zlepšovať a optimalizovať jej zložité technologické prostredie a prevádzku. Cieľom by mala byť lepšia organizácia a podpora podujatí reprezentačných tímov v nasledujúcich rokoch, či už pôjde o UEFA EURO, finále Ligy národov UEFA, európske kvalifikácie, majstrovstvá tímov do 21 rokov alebo o futsalové EURO.

Atos prispeje k dosiahnutiu tohto cieľa svojimi bohatými skúsenosťami v športovom sektore ako i technologickými odbornými znalosťami a porozumením pre globálny športový ekosystém. Táto kombinácia spoločnosti umožňuje poradiť si s kritickými dátovými a IT systémami počas veľkých podujatí.

Svet je čoraz digitalizovanejší. S Atosom, ako našim technologickým partnerom na palube zabezpečíme, že budeme mať všetky potrebné technologické znalosti na to, aby sme úspešne dostali naše súťaže k miliónom fanúšikom na celom svete,“ povedal Guy-Laurent Epstein, marketingový riaditeľ UEFA.

Atos je aj Celosvetový IT partner olympijských hier a v súčasnosti pracuje na príprave Olympijských a paralympijských hier 2024 v Paríži. Atos je tiež oficiálny partner Európskeho olympijského výboru pre technológie a digitálne služby pre nadchádzajúce edície Európskych hier do roku 2027.

Poskytovanie komplexného a bezpečného end-to-end IT systému

Atos bude zodpovedný za údržbu a vývoj kritického aplikačného prostredia UEFA s cieľom poskytovať služby pre hlavné podujatia národných futbalových tímov v rámci UEFA. Spoločnosť využije svoje odborné znalosti v oblasti športu a veľkých podujatí pri podpore všetkých aktivít UEFA, ktoré súvisia s IT plánovaním, organizáciou a prevádzkou.

UEFA organizuje niektoré z najprestížnejších a najviditeľnejších športových podujatí. Na to, aby všetkým zainteresovaným stranám poskytla ten najlepší zážitok, je kľúčová kybernetická bezpečnosť. Atos bude zodpovedný za správu a zabezpečenie hybridného cloudového prostredia v pozadí a infraštruktúry, potrebnej na prevádzku služieb, aplikácií a dát UEFA. Spoločnosť pri tom využije svoje kyberbezpečnostné služby svetovej úrovne, od správy identít a riadenia prístupov až po pokročilú detekciu incidentov a reakciu na ne. Pomôže jej to predvídať, monitorovať a odstraňovať všetky potenciálne hrozby v reálnom čase.

Okrem aktivít, ktoré priamo súvisia s organizáciou podujatí UEFA, bude Atos poskytovať celý rad ďalších služieb – pokročilé digitálne pracovisko, používateľskú podporu a sieťové riešenia – aby optimalizoval IT operácie UEFA a zlepšil internú používateľskú skúsenosť. Atos bude s UEFA úzko spolupracovať na podpore biznisových stratégií, na zefektívnení jej IT prostredia a inovácií, z čoho budú ťažiť fanúšikovia a celá futbalová rodina v Európe.

Teší ma, že športová história Atosu sa bude písať aj na novom poli! Futbal je najpopulárnejší šport Európy a je našim cieľom, aby bol ešte viditeľnejší a prístupnejší pre všetkých. Spolu s UEFA budeme pracovať na zrýchlení jeho digitálnej transformácie. Je to veľké víťazstvo pre Atos a dokazuje, že skupina má dobrú pozíciu na to, aby dlhodobo spolupracovala ruka v ruke s novými zákazníkmi,“ povedal Nourdine Bihmane, Co-CEO vo vedení Tech Foundations, Atos.

Atos je jediná medzinárodná spoločnosť, poskytujúca IT služby, ktorá má špecializovanú divíziu pre športové a veľké podujatia. Viac o riešeniach Atosu v tejto oblasti sa dozviete na:  https://atos.net/en/industries/sports-major-events

Značky: