Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

DS 7 CROSSBACK, nové SUV, je prvý model druhej generácie vozidiel značky DS.

Bez pochýb bude hlavným ťahákom svetových premiér značky DS predstavených na 87. ročníku ženevského autosalónu.

Ďalšími významnými novinkami budú štyri mimoriadne exkluzívne vozidlá. Vo svetovej premiéri sa predstavia dve limitované edície: model DS 5 Prestige, ktorý pripomína model DS 19 Prestige z roku 1958 a parížska krásavica DS 3 Ines de la Fressange.

V rámci expozície bude k dispozícii aj virtuálna realita na konfiguráciu modelov značky DS ako aj možnosť sadnúť si do vozidiel vrátane DS 7 CROSSBACK a štúdie E-TENSE, hybridu podľa značky DS, ktorý sa do dvoch rokov dostane aj do ponuky.

Na ploche 500 m2 predstaví značka DS pozvánku do svojho sveta francúzskych schopností a skúseností, zážitok z virtuálnej reality, pokrokové technológie, rafinovanosť. Expozícia osloví prevoňanou atmosférou a hudobným sprievodom, ktoré na 87. ročníku autosalónu v Ženeve vytvoria dokonalé javisko na predstavenie nových produktov.

Yves Bonnefont, generálny riaditeľ značky DS: „so štyrmi svetovými premiérami vrátane modelu DS 7 CROSSBACK sa na ženevskom autosalóne predstaví nová stratégia značky DS. Značka sleduje tri priority: ponúkať špičkové produkty, rozvíjať distribučnú sieť a zamerať ju na digitálny predaj našich vozidiel, a s programom služieb ONLY YOU ponúknuť zákazníkom zážitok vytvorený presne podľa ich potrieb.”

Pre milovníkov automobilov, priekopníkov a nadšencov so záujmom o technologicky vyspelé automobily a automobilovú krásu, pripravila značka DS v hale 6 ženevského výstaviska, ktoré bude od 9. do 19. marca hostiť prestížny autosalón, viacero prekvapení. Návštevníci uvidia:

  • DS 7 CROSSBACK, model, ktorý otvára druhú generáciu vozidiel značky DS,
  • DS 5 Prestige, limitovanú edíciu so špičkovou výbavou, ktorá sa do vlajkovej lode ešte nikdy nedostala.
  • DS 3 Ines de la Fressange, novú limitovanú edíciu parížskej krásavice. Predstaví sa iba počas dní pre médiá 7. a 8. marca a počas dní pre verejnosť prenechá miesto ďalšiemu výnimočnému modelu. Dynamickej a príťažlivej DS 3 PERFORMANCE v červenej farbe Rouge Aden s čiernou strechou Noir Onyx.

DS AUTOMOBILES zároveň predstaví aj model E-TENSE. Hybrid podľa DS predstaví technológiu, ktorá sa dostane do ponuky od roku 2019.

OBSAH:

  • DS 7 CROSSBACK: nové SUV podľa DS, inovácie a skúsenosti s parížskym podpisom
  • E-TENSE, hybrid podľa DS a DSV-02: pokročilé technológie s vysokým výkonom
  • Limitované edície DS 5 Prestige a DS 3 Ines de la Fressange: ultra exkluzívna kolekcia jar/leto
  • Informácia pre médiá na 7. a 8. marca

DS 7 CROSSBACK: NOVÉ SUV PODĽA DS, INOVÁCIE A SKÚSENOSTI S PARÍŽSKYM PODPISOM

„Značku DS sme predstavili na medzinárodnom ženevskom autosalóne práve pred dvoma rokmi. Dnes sa predstavuje model DS 7 CROSSBACK, ktorý otvára druhú generáciu modelov DS, značky, ktorá bola od začiatku inovatívna. Toto rafinované a technologicky vyspelé celosvetové SUV zosobňuje francúzske skúsenosti, spojenie vyberaných materiálov, umeleckých postupov a technologických inovácií. Najnovšie prvky výbavy prinášajú dynamiku a výkon.”Yves Bonnefont.

Charizmatický, svalnatý a zmyselný. Model DS 7 CROSSBACK prichádza s elegantnými kontrastnými líniami a s výraznou osobnosťou.

Prednej časti vozidla DS 7 CROSSBACK dominuje prvok DS WINGS, vyjadrujúci jeho noblesu, výkon a charizmu. Šeťuholníkový tvar s diamantovým efektom avizuje nový dizajn so znakom DS umiestneným v jeho strede. Dva prelisy dodávajú štruktúru strednej osi hliníkovej kapoty a zdôrazňujú znak DS. Hrany predných a zadných nárazníkov oživujú tvary a umocňujú svalnaté tvary SUV. A vzadu: tvarovo výrazné veko batožinového priestoru.

Už od vytvorenia značky sa dizajnéri zameriavali na vytvorenie originálnej svetelnej stopy, ktorá by charakterizovala značku DS. Moduly predných LED svetlometov pripomínajú brúsené šperky. DS ACTIVE LED VISION sa rozsvietia už pri otvorení DS 7 CROSSBACK, osvetlia okolie purpurovým svetlom a opíšu 180° oblúk. Vytvoria tak očarujúce technologicky vyspelé, očarujúce a hypnotizujúce divadlo! Nezameniteľnú svetelnú stopu značky dotvárajú aj vertikálne umiestnené denné svetlomety vo forme perál doplnené o smerovky s postupným rozsvecovaním.

Originalitu svetelného prejavu modelu DS 7 CROSSBACK umocňujú aj zadné svetlomety. Využívajú technológiu 3D Full LED, pričom vytvárajú 3D tvar inšpirovaný lastúrou, podobný ako v prípade avantgardnej štúdie DS E-Tense. Tento jedinečný vzhľad svetiel s označením DS 3D REAR LIGHTS sa expertom značky DS podarilo dosiahnuť pomocou jedinečnej technológie: laserovým gravírovaním s maximálnou presnosťou.

Okrem charizmatického dizajnu sa DS 7 CROSSBACK môže chváliť aj množstvom nových prevratných asistenčných systémov, ktoré zvyšujú bezpečnosť, pokoj jazdy a vodičovi aj posádke prispievajú k väčšej pohode na palube:

  • DS CONNECTED PILOT, ktorý otvára cestu k autonómnej jazde,
  • DS PARK PILOT, s touto novou technológiou môže vozidlo bez problémov zaparkovať pozdĺžne alebo priečne a vodič pri tom nemusí nijako ovládať pedále ani volant,
  • DS DRIVER ATTENTION ASSIST, ktorý odhaľuje známky nepozornosti alebo únavy,
  • DS NIGHT VISION prináša najlepšiu možnú viditeľnosť v noci. Infračervená kamera umiestnená v mriežke chladiča odhalí chodcov a zvieratá na vozovke vo vzdialenosti do 100 m,
  • DS ACTIVE LED VISION v maximálnej možnej miere prispôsobujú rýchlosti vozidla a podmienkam na ceste,
  • DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, systém, ktorý pomocou kamery odhalí všetky nerovnosti na vozovke vo vzdialenosti 5 m pred vozidlom a následne nastaví každý zo 4 tlmičov zvlášť

Okrem hybridného motora E-Tense ponúka modelový rad DS 7 CROSSBACK aj päť výkonných účinných spaľovacích motorov s vysokým krútiacim momentom (Euro 6.2). Zároveň predstaví aj novú 8-stupňovú automatickú prevodovku (EAT8):

tri benzínové motory (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, alebo PureTech 130 S&S BVM6,

dva naftové motory (BlueHDi 130 S&S BVM6, prípadne EAT8 alebo BlueHDi 180 S&S EAT8)
Motory dostali najnovšie technológie (vstrekovací tlak 200 bar v THP, systém Stop&Start, …), ktoré zaručujú najlepšie hodnoty CO2 v segmente. DS 7 CROSSBACK tak poskytuje potešenie z jazdy umocnené o spoľahlivé dynamické jazdné vlastnosti.

Pre nové SUV DS 7 CROSSBACK si značka DS vybrala na spoluprácu francúzskych partnerov, ktorí sa sa svojimi schopnosťami preslávili v jednotlivých oblastiach. Ide o partnerov, s ktorými značka už spolupracovala pri tvorbe štúdie (DS E-Tense) alebo sériového vozidla (DS 3 PERFORMANCE B.R.M CHRONOGRAPHES). Príjemné stretnutia treba opakovať.

V Ženeve sa návštevníci zoznámia aj s remeselným majstrovstvom remeselníkov značky DS, s pomocou virtuálnej prehliadky DS VIRTUAL VISION si môžu konfigurovať vzhľad interiéru a uvidia aj špeciálnu prvú edíciu modelu DS 7 CROSSBACK La Première. Predstavia sa aj sedlárski majstri značky DS. Ich talent sa prejavuje v každom vozidle značky DS.

E-TENSE, HYBRID PODĽA DS A DSV-02: POKROČILÉ TECHNOLÓGIE S VYSOKÝM VÝKONOM

„V sme neustále posadnutí účinnosťou a výkonom. Pred rokom sme v Ženeve predstavili jedinečnú štúdiu DS E-TENSE s vysoko výkonným elektrickým pohonom. Dnes predstavujeme nabíjateľný plug-in hybrid podľa DS s označením E-TENSE. Do ponuky modelového radu DS 7 CROSSBACK sa dostane v roku 2019. Značka sa intenzívne angažuje v oblasti výkonných hybridných a elektrických vozidiel. Dôkazom je vozidlo DSV-02, náš čisto elektrický monopost, ktorý vyvinuli naši konštruktéri, a ktorý sa zúčastňuje majstrovstiev sveta FIA Formula E.” – Yves Bonnefont

Výkonný hybrid E-TENSE, to je vozidlo s nabíjateľným plug-in hybridným pohonom s výkonom 220 kW (300 k) s pohonom 4 kolies, ktorý sa do ponuky modelového radu DS 7 CROSSBACK dostane na jar 2019. Vďaka jedinečnej a premyslenej konštrukcii je to prípad aj modelu DS 7 CROSSBACK: elektrizovaná automatická prevodovka je umiestnená pozdĺžne. Batéria, ktorá poháňa zadné kolesá, má kompaktné rozmery a nachádza sa pod podlahou. Takéto rozmiestnenie umožnilo rovnú podlahu na zadných sedadlách: naozajstná výhoda v oblasti vnútorného priestoru.

Klienti tak vyťažia z jedinečných jazdných vlastností na ceste, v mestách a z vynikajúceho dojazdu: SUV dôjde v elektrickom režime až do vzdialenosti 60 km, pričom poskytuje veľký vnútorný aj batožinový priestor.

Model DS 7 CROSSBACK dostal hybridný pohon pozostávajúci z nasledovných častí:

  • spaľovací motor s výkonom 147 kW (200 k),
  • dva elektromotory (jeden vpredu, jeden vzadu). Výkon oboch elektromotorov (každý 80 kW/109 k, kumulovaný výkon 90 kW/122 k) a spaľovacieho motora je dovedna 220 kW/300 k;
  • elektrizovaná 8-stupňová automatická prevodovka umiestnená vpredu pozdĺžne, medzi spaľovacím motorom a elektromotorom;
  • kompaktná lítiovo-iónová batéria s výkonom 90 kW, umiestnená pod podlahou;
  • elektrický pohon zadných kolies s možnosťou 4×4 a vynikajúcim výkonom. Krútiaci moment 450 Nm v režime 4×4 zaručuje rýchle a jemné reakcie a zároveň výnimočné jazdné vlastnosti;

K dispozícii sú tri režimy: 100% elektrický (ZEV), Hybrid na dlhé vzdialenosti bez dobíjania (HEV) a kombinovaný (SPORT). Táto technológia umožňuje, okrem iného, dobíjanie batérií počas spomaľovania, alebo spaľovacím motorom počas jazdy.

V čisto elektrickom režime umožňuje batéria s kapacitou 13 kWh dojazd 60 km.

Z klasickej 16 A zásuvky (štandardný režim) trvá nabíjanie 4,5 hodiny.

Zo zásuvky s 32 A (rýchle nabíjanie) to trvá menej ako 2,5 hodiny, k čomu pomáha aj 6,6 kW nabíjačka.

V rámci ženevskej expozície značky DS privíta návštevníkov aj monopost DSV-02, Formula E tímu DS Virgin Racing. Vozidlo s plne elektrickým pohonom vyvinuli konštruktéri z DS PERFORMANCE a tretí rok bojuje v šampionáte FIA Formula E. Šampionát predstavuje budúcnosť automobilových pretekov, ktoré sú zodpovedné a trvalo udržateľné. Preteky sa odohrávajú v srdci najväčších svetových metropol ako Hong Kong, Marakéš, Buenos Aires, Mexico City, Monaco, Paríž, Berlín, Brusel, Montreal, New York a priťahuje novú generáciu priaznivcov automobilového športu. Preteky Formuly E aj značku DS AUTOMOBILES charakterizujú pokročilé technológie a blízky kontakt s publikom. DSV-02 sa postaví na štart najbližších pretekoch, ktoré sa odštartujú 1. apríla 2017 v Mexico City. Šampionát zavíta 20. mája aj do Paríža, kde sa vozidlá predstavia na okruhu pre ePrix v okolí pamiatky Invalidovňa.

DS 5 PRESTIGE A INES DE LA FRESSANGE: ULTRA EXKLUZÍVNA KOLEKCIA JAR/LETO NA ROK 2017

DS vytvára vozidlá pre klientov, ktorí vyhľadávajú osobné zážitky. Chceme prinášať vozidlá postavené podľa ich vkusu, aby každý automobil odrážal osobnosť svojho majiteľa. Limitované edície obohacujú ponuku sériových modelov. To najlepšie z našej ponuky predstavujeme na autosalóne v Ženeve! – Yves Bonnefont.

Na autosalóne v Ženeve predstaví automobilka DS AUTOMOBILES svetovú premiéru modelov DS 5 Prestige a DS 3 Ines de la Fressange. Posledný menovaný model sa predstaví iba počas dní pre médiá 7. a 8. marca. Táto limitovaná maximálne exkluzívna edícia rozšíri kolekciu na jar a leto 2017.

DS 5 Prestige alebo to najexkluzívnejšie z ponuky DS 5.

Vlajková loď značky sa po prvý raz predstavila pred dvoma rokmi na autosalóne v Ženeve a presne po dvoch rokoch sa odhalí limitovaná edícia DS 5 Prestige. Vozidlo sa predstaví v predpremiére a do predaja sa dostane v polovici mája. DS 5 Prestige nadväzuje na model DS 19 Prestige predstavený na parížskom autosalóne v októbri 1958 a do predaja sa dostal v júni 1959. Vozidlo sa zameriavalo na výnimočný komfort a vo svojej dobe sa preslávilo ako obľúbené vozidlo významných politikov a dôležitých podnikateľov.

O takmer 60 rokov neskôr sa predstavuje nanajvýš rafinovaná, moderná, technologicky vyspelá reinkarnácia. DS 5 Prestige nadväzuje na historického predka, no prináša:

  • avantgardný dizajn, ktorý sa nepodobá na nič iné. Výrazne tvarovaná maska chladiča, svetelná stopa DS LED VISION, postupne sa rozsvecujúce smerovky, povrchy z brúseného hliníka a chrómu, ktoré zasahujú až do predných okien, zadná časť so širokými blatníkmi. To všetko podčiarkuje jedinečnú osobnosť vozidla. Interiér sa inšpiroval svetom letectva. Strešné panely spolu s kokpitom a priestorom okolo vodiča vytvárajú pocit ako v lietadle. Vodič ovláda všetky funkcie tlačidlami, otočnými gombíkmi, prípadne prepínačmi umiestnenými na dvoch stredových konzolách.
  • technologicky vyspelý zážitok umocňujú bezkľúčový vstup a štartovanie (ADML), dotyková 7-palcová obrazovka s prístupom ku všetkým funkciám vozidla (od navigácie po hudbu) či zjednodušenie ergonómie v interiéri ako aj technológia Mirror Screen, ktorá umožňuje premietnutie obrazovky mobilného telefónu na ovládaciu obrazovku vo vozidle a bezpečne tak ovládať všetky aplikácie. DS 5 Prestige má na palube aj online navigáciu DS CONNECT NAV, systém na monitorovanie mŕtveho uhla, výstrahu pred neželaným opustením jazdného pruhu, pomocníka pri štarte do kopca, inteligentný protišmykový systém, parkovaciu kameru a head-up displej.
  • do najmenšieho detailu prepracovaný interiér, ktorý je dielom majstrovstva remeselníkov značky DS. Špeciálnu starostlivosť dostali vyberané kožené poťahy, ktoré sa dostali na všetky dôležité miesta: semianilínová koža na poľahoch sedadiel so vzhľadom náramkov, koža nappa na volante, výplniach dverí či na palubnej doske, čo je v prípade modelu DS 5 úplná premiéra! Kožené poťahy dostali svetlohnedú farbu Fauve, ktorá dokonale ladí s hliníkovými a kovovými obkladmi a vyvoláva klubovú atmosféru, ktorú umocňuje masážne sedadlo vodiča.
  • výkonné a účinné motorizácie. V závislosti od krajiny bude vozidlo v ponuke s dvoma benzínovými a piatimi naftovými motormi, ktoré spolupracujú s manuálnou, prípadne s najmodernejšou automatickou prevodovkou.
  • výnimočný komfort a isté dynamické jazdné vlastnosti, o ktoré sa starajú špeciálne tlmiče s vloženým prepúšťacím ventilom. Tie zabezpečujú špecifické tlmiace vlastnosti a tlmia najmä ostré nerovnosti.

DS 5 Prestige sa na ženevskom autosalóne predstaví v bielej perleťovej farbe Blanc Nacré, pričom zákazníci si môžu objednať aj čiernu farbu Perla Nera alebo šedú Platinum.

S kožou čalúnenou palubnou doskou a s plánom vyrobiť iba 250 exemplárov sa DS 5 Prestige stane najexkluzívnejším modelom v ponuke radu DS 5.

DS 3 Ines de la Fressange, parížska krásavica.

Keď sa automobilová ikona preslávená svojím nenapodobiteľným štýlom a ponukou individuálnych úprav stretne s výraznou ikonou parížskej módy, môže z toho vzniknúť iba jedinečný a elegantný rafinovaný produkt so silnou identitou. Presne to sa opäť podarilo tímom značiek DS a Ines de la Fressange Paris, keď vytvorili ďalšiu limitovanú edíciu vozidla DS 3 Ines de la Fressange. Vozidlo je už teraz dostupné ako kupé aj ako kabriolet.

Vozidlo dostalo na karosérii modrý lak Encre, kupé má na streche bielu farbu Opale zatiaľ čo kabrio sa hrdí čiernou strechou. DS 3 Ines de la Fressange sa odlišuje aj červenou farbou Rouge Ines, ktorá sa nachádza na telesách vonkajších spätných zrkadiel a na stredoch kolies. Rafinovanosť modelu podčiarkuje aj dekorácia s označením Airmail v oblasti zadných skiel: motív pásky, ktorú kombinuje modrú, bielu a červenú farbu, čo reflektuje dominantné farby vozidla. Sú to práve takéto detaily, ktoré vytvárajú neopakovateľnú šarmantnú a neprehliadnuteľnú parížsku osobnosť a dušu vozidla DS 3 Ines de la Fressange.

V interiéri sa tento esprit odráža na kožených poťahoch v modrej farbe Bleu Granit, lemovaní kobercov a na predných opierkach hlavy, kam sa tiež dostal farebný vzor Airmail či na lište palubnej dosky v červenej farbe Rouge Ines. Ďalší dotyk elegancie predstavuje jelenček Léon, maskot módneho domu Maison Ines de la Fressange Paris. Potlač týmto motívom sa nachádza na palubnej doske.

Nová limitovaná edícia dostala aj výkonné motory: v závislosti od krajiny bude na výber šesť motorizácií – PureTech 110 S&S BVM alebo EAT6, Pure Tech 130 BVM6, THP 165 S&S BVM6, BlueHDi 100 S&S BVM a BlueHDi 120 S&S BVM6.

DS 3 Ines de la Fressange sa bude dodávať so špeciálnym ochranným vakom na odevy Voyageur, ktorý pochádza z limitovanej edície módneho domu Maison Ines de la Fressange Paris.

 

Značky: