Elektrické bicykle sa tešia veľkej obľube a neustále prichádzajú na trh nové modely, ktoré sú niečím zaujímavé alebo odlišné od „hlavného prúdu“.

Inak tomu nie je ani v tomto prípade – spoločnosť Aventon, známy výrobca elektro bicyklov, predstavila nový model s označením Aventure eMTB, ktorý má špecifický dizajn a hlavne zaujímavú cenu v pomere k tomu, čo ponúka.

Aventon Aventure eMTB
Aventon Aventure eMTB

Základom tohto modelu je atypický hliníkový rám s vrchnou tyčou, pričom je možné si objednať aj tzv. ženský model bez vrchnej tyče. Zadná časť je bez odpruženia, no vpredu je k dispozícii odpružená vidlica so zdvihom 80 mm a možnosťou uzamknutia do fixnej polohy. Absenciu zadného odpruženia nahrádzajú extra robustné 4“ pneumatiky, ktoré dokážu skrotiť väčšinu nerovností. Samozrejmosťou sú aj kotúčové brzdy – priemer 180 mm.

Rám bicykla je podľa výrobcu vyhotovený tak, aby naňho bolo možné namontovať rôzne príslušenstvo – od nosičov, cez blatníky až po rôzne iné držiaky vhodné na cestovanie. V robustnom ráme sa ukrýva aj 15 Ah (720 Wh) batéria, ktorá dopuje elektromotor v náboji zadného kolesa, ktorý ponúka trvalý výkon až 750 W a dočasný 1130 W.

Rýchlosť tohto bicykla je v režime asistencie až 45 km/h, čo je netradičné a k dispozícii je celkom 5 režimov pohonu v kombinácii s 8 rýchlosťami. Zaujímavosťou je, že tento stroj má aj ručný plyn, vďaka ktorému je možné využívať bicykel aj bez šliapania, a to až do rýchlosti 32 km/h. Dojazd je v závislosti od použitého režimu až 72 kilometrov.

Okrem základných súčastí nechýba ani integrované LED osvetlenie a ovládací panel na riadidlách, ktorý zobrazuje všetky dôležité informácie o bicykli + umožňuje vykonávať základné nastavenia. Pokročilé nastavenia, informácie a štatistiky sú k dispozícii v mobilnej aplikácii. Na záver dodajme, že pohotovostná hmotnosť bicykla je 33 kilogramov.

Tou najlepšou správou je cena! Tento veľmi slušne vybavený e-bike je možné kúpiť už od 1865 eur, čo je celkom zaujímavá ponuka, nie?

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE