Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis zvyšuje latku kvality obrazu u bezpečnostných kamier uvedením sieťového modelu AXIS Q1659.

Ten spája vysoko výkonný snímací senzor a objektívy Canon EF/EF-S s celým radom vlastností a funkcií typických pre Axis, ako sú flexibilita, jednoduchosť použitia a výkonnosť, s cieľom zaistiť výnimočne kvalitný obraz s extrémne jemnými detailmi pre širokú škálu potrieb video dohľadu. Jedná sa o ideálnu voľbu pre detailný dohľad na veľké vzdialenosti v mestách, letiskách, hromadnej doprave, štadiónoch a ďalších otvorených priestoroch.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavila najnovšiu sieťovú kameru AXIS Q1659, ktorá ako jej prvý model kombinuje fotografické snímacie technológie spoločnosti Canon na profesionálnej úrovni s vlastnými osvedčenými riešeniami z oblasti bezpečnosti. Kamera ponúka novú úroveň ultra vysokej kvality obrazu pre fixné dohľadové kamery so širokým záberom a využíva možnosť špičkového snímacieho senzoru a technológií objektívov EF za účelom dosiahnutia mimoriadneho farebného podania, kontrastu a detailov aj za nanajvýš nepriaznivých svetelných podmienok.

„Táto kamera je skutočne to najlepšie z oboch svetov: IP kamera AXIS Q1659 zaručuje kvalitu obrazu na svetovej úrovni a značka Canon je uznávanou pre svoje fotografické snímacie technológie s profesionálnymi parametrami, čo znamená, že tento produkt má všetko potrebné na ucelené, flexibilné a ľahko realizovateľné inštalácie. Okrem extrémne vysokej kvality a jemných detailov možno kameru AXIS Q1659, vďaka širokej podpore softvéru na spracovanie videa (VMS), rýchlo integrovať do existujúcich bezpečnostných ekosystémov,“ povedal Olof Leidecker, globálny produktový riaditeľ v spoločnosti Axis Communications.

Rozlíšenie obrazu je u modelu AXIS Q1659 až 20 megapixelov pri snímkovej frekvencii 8 fps a kamera tak dosahuje mimoriadnu úroveň snímania detailov pri sledovaní otvorených priestorov a na veľké vzdialenosti. Je vybavená zobrazovacou technológiou pre digitálne zrkadlovky (DSLR) a používateľ si môže podľa svojich potrieb vyberať zo 7 rôznych objektívov EF/EF-S. Kamera má bajonetový úchyt pre objektívy EF a preto je možné veľmi ľahko urobiť ich výmenu.

Kamera AXIS Q1659 má podporu v najširšej základni v danom obore, ktorá ponúka softvér na správu a riadenie videa prostredníctvom Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií Axis Application Development Partner (ADP) Program, ako i riešení AXIS Camera Station. Aplikácie tretích strán na analýzu obrazu je možné do kamery inštalovať pomocou platformy AXIS Camera Application Platform a podpora riešení ONVIF umožňuje ľahkú integráciu kamier do širokej škály video dohľadových systémov.

Nová kamera tiež ponúka najnovšie rozšírenie technológie Zipstream spoločnosti Axis, ktorá umožňuje znížiť nároky na šírku prenosového pásma aj požiadavky na kapacitu pre ukladanie dát, a zachováva pritom potrebné detaily v záberoch. Slot SFP navyše voliteľne umožňuje pripojenie pomocou optických káblov, vďaka čomu možno kameru pripojiť k sieťam aj na dlhé vzdialenosti.

Kamera AXIS Q1659 by podľa plánu mala byť k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 1. štvrťroku 2017.

Značky: