Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications uvádza novú otočnú IP kameru ExCam XPT Q6055 s ochranou proti výbuchu, ktorá je ľahká a štíhla, a umožňuje tak jednoduchú inštaláciu v rizikových prostrediach.

Kamera je napájaná po sieti (PoE) a pomôže tak prevádzkovým manažérom zabezpečiť efektívny video dohľad a zároveň vyhovieť ochranným a bezpečnostným smerniciam v danom prostredí. ExCam XPT Q6055 zaistí monitoring lokality v reálnom čase a vizuálnu identifikáciu v prípade spusteného poplachu. Kamera tiež vďaka inteligentným funkciám pomôže zlepšiť rozhodovanie, aké ďalšie kroky treba podniknúť v čase incidentu.

Nová kamera je navrhnutá a certifikovaná podľa medzinárodných štandardov pre použitie v prostredí s potenciálnym rizikom výbuchu, napríklad v rafinériách, na ropných plošinách, v závodoch na spracovanie potravín a v chemických továrňach. Obal z nerezovej ocele má certifikáciu štandardov s celosvetovou platnosťou (ATEX, IECEx, EAC) a poskytuje ochranu pred koróziou v náročných vonkajších podmienkach a pred poškodením spôsobeným vodou a prachom. Široké rozpätie prevádzkových teplôt umožňuje inštaláciu kamery ako v arktických, tak tropických púštnych oblastiach.

Odolnosť kamery však nijako neobmedzuje kvalitu jej obrazu. Video v rozlíšení HDTV 1080p s 32-násobným optickým zoomom umožňuje dokonalé priblíženie ľudí a objektov, ktoré sú predmetom záujmu, rovnako ako funkcia focus recall, ktorá zaistí, že obraz je stále správne zaostrený podľa vopred definovaných zón a kamera tak umožní bleskový a presný monitoring rozsiahleho priestoru.

Jednoduchá inštalácia, bezpečnosť a vysoká spoľahlivosť

Kamera ExCam XPT Q6055 je navrhnutá tak, aby sa dala ľahko a rýchlo inštalovať a ušetrila tak čas a náklady na prácu. Vďaka napájaniu PoE (Power over Ethernet) stačí jediný kábel pre dáta aj napájanie a inštalácia potom prebieha spôsobom „plug and play“.

Kameru je možné ľahko integrovať do existujúcich kamerových systémov, takže sa ušetria náklady na špecialistov, ktorí zariadenie inštalujú. Navyše, ExCam XPT Q6055 váži menej ako tradičné PTZ kamery s ochranou pred explóziou, a tak sa ľahšie inštaluje a ovláda. Nízka hmotnosť je dôležitá najmä na miestach, ako sú ropné plošiny, kde problémy spôsobuje silný vietor.

Zdroj napájania zaisťuje priložený AXIS T8154 60 W SFP Midspan, ktorý umožňuje optické pripojenie na veľkú vzdialenosť a môže tak byť umiestnený v rozvádzači na zemi. Tým sa zvyšuje bezpečnosť a znižuje množstvo potenciálnych bodov zlyhania a technici môžu akékoľvek prípadné problémy riešiť na lepšie prístupných miestach.

To dôležité stráži analytika 

Integrované video analytické funkcie spoločnosti Axis pomáhajú bezpečnostným manažérom, aby sa rýchlejšie rozhodovali, pokiaľ ide o prideľovanie zdrojov a plánovanie rutinných obchôdzok. Vďaka otvorenej aplikačnej platforme a kompatibilite s ONVIF možno navyše pridať ľubovoľne veľké množstvo ďalších vyspelých nástrojov na video analýzu, ktoré pomáhajú ochrániť majetok i personál, a nastaviť tak video monitorovanie podľa špecifických potrieb.

Napríklad detektor príchodu či odchodu môže spustiť alarm, keď niekto vstúpi do chráneného územia. To je dôležité najmä v rizikových prevádzkach, kde môže nehoda alebo dokonca zlovoľný útok spôsobiť potenciálne smrteľné následky.

„Našim cieľom je ponúknuť zákazníkom jeden systém pre všetky bezpečnostné úlohy, ktorý možno škálovať podľa akýchkoľvek ich potrieb,“ povedal Jesper Olavi, globálny produktový manažér spoločnosti Axis Communications. „Kamery s ochranou proti explózii sú zvyčajne nákladné a mohutné, a tak sme chceli vytvoriť model, ktorý je dostatočne agilný, aby eliminoval prípadné problémy s umiestnením a funkcionalitou bez toho, aby sa znížila jeho odolnosť v náročnom prostredí. Tiež sme chceli zabezpečiť, aby kamera ExCam XPT Q6055 bola cenovo dostupná, čoho sme dosiahli aj tým, že sme zjednodušili inštalačné procesy a zjednodušili ovládanie.“

Kamera ExCam XPT Q6055 bude v distribučných kanáloch spoločnosti Axis dostupná v septembri 2018.

Značky:

Komentáre sú uzavreté