Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis oznámila uvedenie softvérového balíku AXIS Guard Suite, obsahujúceho rad robustných aplikácií pre analýzu videa. Rýchlo premení sieťové kamery Axis na inteligentné bezpečnostné systémy umožňujúce proaktívnejší prístup k využitiu video monitoringu. Cieľovou skupinou tejto ponuky sú malé a stredne veľké inštalácie, ktoré môžu ťažiť z predností cenovo dostupného riešenia pre efektívny video dohľad s jednoduchou inštaláciou, prispôsobiteľnou pre komerčné, priemyselné aj verejné oblasti, budovy a vnútorné priestory.

AXIS guard_suite_3_in_1_nowatAplikácie sú k dispozícii pre najrôznejšie potreby monitoringu, skvele dopĺňajú širokú ponuku sieťových kamier Axis a možno ich ľahko integrovať v rámci riešenia AXIS Camera Station – prevereného systému riadenia videa (VMS – video management system) optimalizovaného pre sieťové video produkty spoločnosti Axis.

„Vďaka balíčku aplikácií AXIS Guard Suite môžete rozšíriť možnosti videomonitorovania, ktoré ponúkajú sieťové kamery a premeniť ich na ešte výkonnejšie zariadenia. Teraz aj malé a stredné podniky môžu využiť schopnosti účinnej detekcie pohybu, ktorá vyústi v menší počet falošných poplachov a nezachytených udalostí, no pritom poskytne účinnejšie možnosti pre vyšetrovanie incidentov. Balíček AXIS Guard Suite je ideálnym a cenovo výhodným rozšírením, ktoré zákazníkom zabezpečí bezpečnejšiu a lepšiu ochranu ich areálov a majetku,“ povedal Peter Friberg, riaditeľ divízie Solution Management v spoločnosti Axis Communications.

Balíček aplikácií AXIS Guard Suite teraz ponúka spoľahlivé riešenie využiteľné v priestoroch s malou mierou pohybu, napríklad monitoring obchodov a kancelárií po pracovnej dobe, parkovísk a iných nestrážených priestorov, kde je potrebná spoľahlivá detekcia pohybu. Navyše je možné využiť ďalšie možnosti detekcie pohybu v obrazu vďaka partnerom spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií, ktorí poskytujú širokú škálu analytických nástrojov spolupracujúcimi so sieťovými video produktmi spoločnosti Axis.

AXIS Guard Suite ponúka robustné možnosti detekcie, pretože analýza obrazu prebieha priamo na nekomprimovanom video streame kamery a je podporovaná technológiou pre filtráciu falošných alarmov s názvom AXIS False Alarm Filtering, ktorá zabezpečí vysokú spoľahlivosť.

Balíček AXIS Guard Suite ponúka tri aplikácie:

  • AXIS Motion Guard: Slúži všeobecne na detekciu pohybu, typicky v miestach, ktoré majú byť po pracovnej dobe prázdne, napríklad parkoviská, staveniská, atď.
  • AXIS Fence Guard: Na ochranu oplotených priestorov, detekuje pokusy o prelezenie alebo ničenie plotu.
  • AXIS Loitering Guard: Slúži na detekciu podozrivého správania na poloverejných priestoroch, kde potulovanie osôb môže predstavovať bezpečnostné riziko

Balíček aplikácií AXIS Guard Suite je navrhnutý tak, aby inštalačné firmy mali s jeho implementáciou čo najmenej starostí. Aplikácie je možné stiahnuť z galérie AXIS Camera Application Platform (ACAP), ľahko sa inštalujú a konfigurujú vďaka intuitívnemu používateľskému rozhraniu, kontextovej nápovede a inteligentným voľbám pri konfigurácii. Inštalačného technika prevedie v piatich krokoch sprievodca nastavením kalibrácie, uhlu záberu, filtrov a zákazníckeho profilu (napríklad pre nočnú dobu, veterné dni, atď.).

Balíček aplikácií AXIS Guard Suite by podľa očakávaní mal byť dostupný v 4. štvrťroku 2015 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Značky: