Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kompaktný a všestranný rad kamier AXIS M31 poskytuje vynikajúcu kvalitu obrazu s rozlíšením až 4 megapixely a automaticky sa prispôsobí premenlivým svetelným podmienkam, dokonca aj úplnej tme.

Pre nových kamier je charakteristická inteligentná konštrukcia s plochým čelom, ktorá uľahčuje inštaláciu. Sú ideálnou voľbou pre video dohľad napríklad v obchode, hoteloch a reštaurácii, pričom ich možno inštalovať vo vnútri aj vonku.

Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje nový rad kamier AXIS M31, ktorý tvoria tri modely určené pre inštaláciu v interiéri a tri ďalšie, ktoré je možné inštalovať aj vonku. Nové kompaktné sieťové kamery sa automaticky prispôsobia meniacim sa svetelným podmienkam a vďaka vstavanému infračervenému (IR) prísvitu zvládnu snímať obraz aj v úplnej tme.

axis_m31_low_web2016_8_nowat

„Vnímame silný dopyt trhu po malých a cenovo dostupných pevných kopulovitých kamerách s vstavaným IR prísvitom. Táto požiadavka prichádza zo strany zákazníkov citlivých na náklady, ktorí chcú riešenia videodohľadu, na ktoré sa môžu spoľahnúť a nemusia sa pritom starať, čo sa stane, keď sa zmenia svetelné podmienky,“ povedala Petra Bennermark, produktová manažérka v spoločnosti Axis Communications. „Okrem vstavaného infračerveného prísvitu na zvládnutie snímania v úplnej tme sme náš nový rad AXIS M31 vybavili technológiou širokého dynamického kontrastu (Wide Dynamic Range – WDR), ktorá dokáže vyrovnať zábery, ktoré obsahujú značné odlišnosti jasu svetelných plôch, napríklad keď sú v jednom zábere miesta priamo osvetlené slnkom a súčasne sú tmavé oblasti v tieni.“

Kamery radu AXIS M31 majú štýlové a kompaktné prevedenie s plochým čelom, ktoré potláča odrazy od IR prísvitu. Telo kamier je voliteľne k dispozícii aj v čiernej farbe a súčasne ho možno ľahko prelakovať, aby kamera splynula s akýmkoľvek prostredím. Integrovaný slot pre pamäťové karty microSDXC umožňuje záznam videa priamo do kamery.

Nový rad ponúka skvelú flexibilitu, pokiaľ ide o zorné pole a rozlíšenie: kamera pre vnútorné použitie AXIS M3106-L a model pre vonkajšie inštalácie AXIS M3106-LVE poskytujú uhol záberu 130° s rozlíšením 4 megapixely, kamery AXIS M3105-L (vnútorná) a AXIS M3105-LVE (vonkajšia) ponúkajú video s rozlíšením HDTV 1080p s uhlom záberu 115° a kamery AXIS M3104-L a AXIS M3104-LVE s rozlíšením HDTV 720p majú uhol záberu 80°. Všetky modely majú snímkovú frekvenciu až 30 fps a sú vybavené technológiou Zipstream spoločnosti Axis, ktorá podstatne znižuje nároky na šírku prenosového pásma a úložnej kapacity.

Rad kamier AXIS M31 má podporu v najširšej základni v danom obore, ktorá ponúka softvér na správu a riadenie videa prostredníctvom Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií Axis Application Development Partner (ADP) Program, ako i riešení AXIS Camera Station. Aplikácie tretích strán na analýzu obrazu je možné do kamery inštalovať pomocou platformy AXIS Camera Application Platform a podpora platformy ONVIF umožňuje jednoduchú integráciu kamier do súčasných video dohľadových systémov.

Podľa plánu by rad kamier AXIS M31 mal byť dostupný v 3. štvrťroku 2016 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Značky: