Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

U konvenčných PTZ kamier (s otáčaním/náklonom/priblížením obrazu – pan/tilt/zoom) môže trvať automatické zaostrovanie v sťažených svetelných podmienkach (napríklad za úsvitu alebo za súmraku) dlhšiu dobu.

Sieťová kopulovitá PTZ kamera AXIS Q6155-E má zabudovaný laser, ktorý meria vzdialenosť medzi kamerou a objektom, ktorý má byť jasne snímaný, vďaka čomu kamera dokáže zaostriť oveľa rýchlejšie a aj presnejšie, takže jej záber bude vždy jasný a ostrý.

Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje sieťovú kopulovitú PTZ kameru AXIS Q6155-E s laserovým ostrením, ktorá ponúka oveľa rýchlejšie a presnejšie zaostrovanie, a to i pri veľmi náročných svetelných podmienkach. Kombinácia novej technológie laserového ostrenia a vyššej kvality obrazu, ktoré ponúka kamera AXIS Q6155-E, sú neoceniteľné v prípadoch, kedy je nutné osoby alebo objekty identifikovať rýchlo a presne.

„Pre súčasné konvenčné PTZ kamery je automatické zaostrovanie jedným z najväčších problémov. Ak sú náročné svetelné podmienky – napríklad keď svitá alebo pri súmraku – trvá automatické zaostrovanie kamerám dlhšie,“ povedal Kent Fransson, globálny produktový riaditeľ v spoločnosti Axis Communications. „Vďaka našej novej technológii laserového ostrenie si kamera vie zmerať vzdialenosť ku objektom bez ohľadu na úroveň osvetlenia. Toto meranie je navyše oveľa presnejšie a prebehne okamžite. Znamená to, že kamera je vždy zaostrená optimálne a v každú chvíľu poskytuje ostrý presný záber.“

Model AXIS Q6155-E je vybavený technológiou Sharpdome, ktorá umožňuje monitoring objektov umiestnených až 20 ° nad horizontom kamery. Ponúka rozlíšenie HDTV 1080p a 30× optický zoom. Táto špičková kamera poskytuje ostrý záber aj vtedy, keď sú svetelné podmienky nepriaznivé – a to vďaka laserovému ostreniu a novému vylepšenému snímaciemu senzoru, technológii Lightfinder vyvinutej spoločnosťou Axis a funkcii Speed Dry, takisto od spoločnosti Axis, ktorá umožňuje rýchle oschnutie kamery.

Kamera AXIS Q6155-E je ideálna pre mestský a „perimetrový“ dohľad, pre kritickú infraštruktúru, hromadnú dopravu a inštalácie v oblastiach vzdelávania, priemyslu, alebo vo vládnych budovách. Vďaka kompaktnému dizajnu, malým rozmerom a možnosti prelakovať jej telo môže táto kamera dokonale splynúť so svojim okolím. Ponúka rýchle a precízne otáčanie / náklon / priblíženie obrazu (pan-tilt-zoom = funkcie PTZ) a verné snímanie potrebného záberu vo všetkých uhloch pohľadu.

Technológia Zipstream spoločnosti Axis umožňuje znížiť nároky na šírku prenosového pásma aj požiadavku na dátovú kapacitu, a pritom zachováva všetky potrebné detaily dôležité pre forenzné dokazovanie.

Kamera AXIS Q6155-E má podporu v najširšej základni v danom obore, ktorá ponúka softvér na správu a riadenie videa prostredníctvom Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií Axis Application Development Partner (ADP) Program, ako i riešení AXIS Camera Station. Aplikácie tretích strán na analýzu obrazu je možné pre kamery inštalovať pomocou platformy AXIS Camera Application Platform a podpora riešení ONVIF umožňuje ľahkú integráciu kamier do širokej škály video dohľadových systémov.

Kamera AXIS Q6155-E by podľa plánu mala byť k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 4. kvartáli 2016.

Značky: