Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis dopĺňa svoj rad špičkových kamier AXIS Q35 o dve pevné kopulovité kamery s ultra vysokým rozlíšením určené pre vonkajšie použitie. Oba nové modely sú vyvinuté s ohľadom na zabezpečenie spoľahlivej prevádzky za nepriaznivých svetelných podmienok a v náročných prostrediach. Sú tak ideálnou voľbou pre dohľad v miestach ako sú kritické infraštruktúry, mestský dohľad, letiská, stanice, prístavy, zdravotnícke zariadenia, priemyselné aplikácie z oblasti farmaceutickej výroby alebo potravinárstve.

Obe kamery majú snímače špičkovej kvality s uhlopriečkou 1/2“ a využívajú  najnovšie a najvyspelejšie technológie spoločnosti Axis na spracovanie obrazu, pričom model AXIS Q3518-LVE má rozlíšenie 4K a model AXIS Q3517-SLVE z nerezovej ocele ponúka rozlíšenie 5 MP pri snímkovej frekvencii 30 fps. Oba modely ponúkajú vynikajúcu kvalitu obrazu aj v nepriaznivých svetelných podmienkach. Na obrazovej kvalite sa podieľajú technológie spoločnosti Axis OptimizedIR (optimalizácia infračerveného prísvitu), Forensic WDR (široký dynamický kontrast s parametrami pre súdne dokazovanie) a Lightfinder. Obe nové kamery tiež podporujú oceňovanú kompresnú technológiu spoločnosti Axis s názvom Zipstream, ktorá zaistí, že dôležité detaily vo video záznamu zostanú zachované, no súčasne požiadavky na šírku prenosového pásma a ukladanie dát minimalizuje v priemere o 50% alebo viac.

Kamery v špičkovom rade AXIS Q35 boli navrhnuté tak, aby odolali najdrsnejším podmienkam a spoľahlivo fungovali aj v extrémnych teplotách v rozsahu od -50°C do +60°C. Model AXIS Q3517-SLVE má navyše telo z nerezovej ocele používanej v námorníctve, ktoré má vysokú odolnosť proti korozívnym účinkom soli, čistiacich prostriedkov a ďalším chemikáliám.

Kamery AXIS Q35-LVE/SLVE majú triedu ochranného krytia IK10+ a boli testované na odolnosť voči nárazom o sile 50 joulov. Ak k nim dôjde, vedia nárazy navyše detekovať a vyslať varovné hlásenia. Vďaka elektronickej stabilizácii obrazu (EIS – electronic image stabilization) dokážu dodávať stabilné video aj vtedy, keď sú vystavené značným otrasom.

Ďalšie funkcie kamier:

  • Vstavané analytické nástroje AXIS Motion Guard (detekcia pohybu), AXIS Fence Guard (stráž perimetru) a AXIS loitering Guard (detekcia podozrivého správania osôb v zornom poli – postávanie) zaisťujú proaktívny video monitoring.
  • Doplnenie videá o dynamickú informačnú vrstvu, napríklad informácie o počasí.
  • Ku vstupným portom je možné pripojiť snímače, ktoré budú spúšťať alarmy alebo definované akcie (kamera môže poslať varovanie aj keď dôjde k odpojeniu snímača).
  • Na výstupy kamier možno pripojiť relé a iné externé zariadenia, ktoré okrem iného môžu rozsvecovať svetlá a odomykať či zamykať dvere.
  • Pre prípad výpadku elektrickej siete je k dispozícii redundantné napájanie jednosmerným prúdom z akumulátora alebo napájanie cez rozvod dátové siete, tzv. Power over Ethernet, čo pomáha zaručiť, aby kamery mali spoľahlivé napájanie za všetkých okolností.
  • Inštalácia je jednoduchá vďaka flexibilnému systému usporiadanie káblov, voliteľnej možnosti pripojenia na rôzne lišty a uľahčujú ju aj užitočné nástroje, akým je asistent vodorovného vyváženia, automatické otáčanie, diaľkovo ovládané približovanie a ostrenie.

Petra Bennermark, globálna produktová riaditeľka v spoločnosti Axis Communications, povedala: „Nové prírastky do nášho špičkového radu AXIS Q35 pomôžu našim zákazníkom zaistiť zabezpečenie aj v tých najnáročnejších podmienkach, nech už ide o svetelné podmienky, poveternostné alebo inak nepriaznivé. Kamery majú vynikajúcu kvalitu obrazu a preto ponúkajú operátorom čo najlepšiu šancu, aby mohli identifikovať osoby, predmety a vozidlá. Vstavané analytické nástroje poskytujú skvelú podporu proaktívneho video dohľadu.“

Kamery AXIS Q3518-LVE a AXIS Q3517-SLVE budú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis na prelome júla a augusta.

 

Značky: