Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications pokračuje v inováciách a pre priaznivcov efektívnych riešení uvádza dva nové modely multisenzorových sieťových kamier AXIS P3727-PLE a AXIS P3818-PVE. V jedinom zariadení prinášajú extrémne široký záber s plnými detailmi, na ktorý by inak bolo potrebných viac kamier.

Sieťové kamery s viacerými senzormi sú flexibilné a cenovo výhodné, pretože na zabezpečenie niekoľkých záberov je potrebné inštalovať iba jedno zariadenie s jediným káblom a jednou IP adresou. Tomu zodpovedá aj jedna licencia za softvér pre správu videa (VMS), prípadne licencia pre akúkoľvek analytickú aplikáciu, ktorú sa rozhodnete nainštalovať.

AXIS P3727-PLE umožňuje z jedného miesta monitorovať 4 rôzne scény.

AXIS P3727-PLE – štyri scény z jedného miesta

Sieťová kamera AXIS P3727-PLE ponúka štyri nezávislé senzory s varifokálnymi objektívmi, pričom každý má rozlíšenie 2 Mpx a snímkovú frekvenciu 30 fps. Pozícia a smer pohľadu každého senzora je flexibilný, čo používateľom umožňuje monitorovať jedno konkrétne miesto v širokom uhle záberu v konkrétnom detaile, alebo sledovať z jedného miesta naraz 4 rôzne scény.

Samozrejmosťou je spoľahlivá kybernetická bezpečnosť, vzdialené ovládanie zoomu aj ostrenia a nočný 360° IR prísvit pre nepretržitý dohľad 24 hodín denne s individuálne ovládateľnými LED diódami a automatickým IR filtrom. Kamera prináša jasné zábery bez odrazov s vynikajúcou obrazovou kvalitou i pri slabom osvetlení alebo v úplnej tme, rovnako ako neskreslené farby počas dňa. Okrem toho je možné na ktoromkoľvek zo štyroch kanálov spustiť AXIS Object Analytics, ktorý umožní automaticky detekovať a klasifikovať osoby alebo vozidlá vstupujúce do definovanej oblasti alebo prekračujúce definovanú virtuálnu líniu.

Táto flexibilná viacsmerová kamera umožňuje rôzne spôsoby montáže. Možno ju napríklad inštalovať zapustenú za účelom veľmi diskrétneho video dohľadu alebo sa dá namontovať napr. na strop pre plné 360° pokrytie nejakého priestoru, prípadne pomocou montážneho ramena aj na roh budovy. Ako doplnkové príslušenstvo je možné zakúpiť aj dymový (AXIS TP3815-E) alebo čierny (AXIS TP3814-E) vonkajší antivandal kryt pre optiku kamery, odolný aj proti poveternostným vplyvom s krytím IP66/IP67, ktorý ju ochráni nielen pred dažďom, či snehom, ale aj pred slnečným žiarením. AXIS P3727-PLE je tak ideálny aj pre inštalácie v exteriéroch.

AXIS P3818-PVE – tri plynulo nadväzujúce zábery

AXIS P3818-PVE z troch senzorov generuje jeden súvislý spojitý obraz s rozlíšením 13 Mpx bez akýchkoľvek viditeľných prechodov.

Druhá novinka, kamera AXIS P3818-PVE, má tri senzory pre plynulo nadväzujúce zábery, ktoré spoločne generujú jeden súvislý obraz v rozlíšení až 13 megapixelov bez akýchkoľvek viditeľných prechodov, v jedinom spojitom video streame (rozlíšenie 5 120 × 2 560 bodov) pri 30 fps. Obraz sníma v uhle 180° horizontálne a 90° vertikálne. Širokú škálu montážnych variácií dopĺňa držiak AXIS T94V01C, ktorý umožňuje spojiť dve tieto kamery a zaistiť tak plné 360° pokrytie, čo je mimoriadne praktické v sektoroch dopravy, obchodu, alebo mestského dohľadu. Vďaka edge-to-edge technológii táto kamera navyše ponúka funkciu inteligentného párovania zahŕňajúcu aj obojsmerný prenos zvuku s IP reproduktormi Axis.

Na prácu v sťažených svetelných podmienkach sú v oboch kamerách integrované technológie Lightfinder a Forensic WDR. Na zníženie dátového toku a úložného priestoru sú oba modely vybavené technológiou Zipstream. Obe novinky navyše ponúkajú pokročilé funkcie kybernetickej bezpečnosti vrátane Axis Edge Vault na ochranu ID vášho zariadenia Axis a modul Trusted Platform Module (TPM) s certifikáciou FIPS 140-2 úrovne 2.

Kamery s viacerými snímačmi predstavujú zaujímavý trend efektívneho video dohľadu všade tam, kde je potrebné zaistiť pokrytie rozľahlých otvorených priestorov alebo nahradiť niekoľko samostatných kamier v členitom teréne jednou. Tieto kamery sú ideálnou voľbou pre mestské inštalácie, monitoring v kritickej infraštruktúre a priemyselných závodoch, alebo video dohľad na termináloch letísk či nákupných centier. Využitie nájdu aj na parkoviskách a križovatkách, kde je potrebný pohľad do rôznych strán.

Kľúčové vlastnosti kamery AXIS P3727-PLE:

  • Rozlíšenie 4× 2 Mpx pri 30 fps na kanál
  • 360° IR prísvit s individuálne ovládanými LED diódami
  • AXIS Edge Vault a modul TPM
  • Vzdialený zoom a ostrenie
  • Úložiško s dvoma slotmi pre microSD karty

Kľúčové vlastnosti kamery P3818-PVE:

  • Bezproblémové 180° pokrytie bez slepých miest (360° s dvoma kamerami)
  • 13 Mpx obraz bez viditeľných prechodov
  • Pokrytie 180° horizontálne a 90° vertikálne
  • Funkcie PTZ (otáčanie/náklon/priblíženie)
  • AXIS Edge Vault
  • Pokročilé funkcie kyberbezpečnosti

Nové kamery budú k dispozícii prostredníctvom distribučnej siete Axis v poslednom kvartáli 2021.

Značky: