Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications uviedla nový miniatúrny klopový senzor AXIS TW1201 nositeľný na tele, ktorý sa pripája ku kamere AXIS W100.  Vďaka odľahčenému a minimalistickému dizajnu je ideálny na uchytenie napr. na tričko z ľahkej tkaniny alebo košeľu. S týmto snímačom sa značne zvyšuje flexibilita a možnosti využitia nositeľných kamier.

Nový miniatúrny snímací senzor

Už pred rokom uviedla spoločnosť Axis na trh kamery AXIS W100 nositeľné na tele s cieľom vytvoriť najflexibilnejšie riešenie v tejto kategórii na svete.  Pri jeho uvedení na trh bola hlavnou doménou tohto kamerového systému otvorená architektúra, ktorá umožňuje integráciu s akýmkoľvek softvérom na správu videa (VMS) alebo systémami na správu dôkazov (EMS). Flexibilita riešenia pritom spočíva aj vo všestrannosti príslušenstva, od dokovacích staníc cez rôzne varianty držiakov až po prídavné senzory.

Nový klopový senzor AXIS TW1201 má malé rozmery a nízku hmotnosť (spolu s držiakom váži len niečo vyše 50 g), čo umožňuje senzor nenápadne integrovať do menoviek alebo umiestniť ho na iné časti odevu či uniformy. Malá veľkosť snímača však neznamená kompromis vo výkone, pretože je rovnako výkonný ako hlavná kamera AXIS W100 Body Worn a poskytuje obraz vo Full HD rozlíšení pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

Diskrétny charakter nového snímača robí z kamery nositeľnej na tele atraktívnu príležitosť aj  mimo tradičné aplikácie z oblasti presadzovania práva a bezpečnosti. Odvetvia, v ktorých je bezpečnosť a ochrana zamestnancov prvoradá – napríklad priemyselné závody, ťažobný priemysel a spracovanie ropy alebo plynu – môžu využívať nositeľné kamery na zabezpečenie dodržiavania bezpečnostných predpisov a ochrany zdravia. Maloobchod, reštaurácie a pohostinstvá zas môžu zvážiť používanie kamier nositeľných na tele ako pomôcku pri školení zamestnancov alebo ako pomoc pri prešetrovaní sťažností zákazníkov.

Možnosti využitia sú nekonečné, čo je tiež významná príležitosť pre oveľa väčší počet partnerov spoločnosti Axis. Vďaka flexibilite a filozofii otvorenej platformy sú nositeľné kamery spoľahlivým doplnkom existujúcich dohľadových riešení.

Hlavné charakteristiky senzoru AXIS TW1201:

  • miniatúrne a diskrétne rozmery – iba 45×45×23 mm,
  • extrémne nízka hmotnosť – len 40 g,
  • rovnaké optické vlastnosti ako AXIS W100,
  • rozlíšenie Full HD (1920×1080@30 fps),
  • flexibilné uchytenie pomocou magnetu,
  • dostupný v čiernej alebo bielej,
  • priame použitie s AXIS W100.

Nositeľný senzor AXIS TW1201 je možné zakúpiť prostredníctvom distribučných kanálov Axis za odporúčanú koncovú cenu 169 €. Ako alternatíva k TW1201 je v predaji aj model v bullet prevedení AXIS TW1200, ktorý je ideálny pre montáž na helmy alebo čiapky, napr. pre policajtov hliadkujúcich na koňoch alebo bicykloch.

Značky: