Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová fixná sieťová kamera AXIS Q1615 Mk III poskytuje ideálnu platformu pre analytické aplikácie tretích strán, ktoré sú navrhnuté na špecifické účely a využívajú umelú inteligenciu (AI) s hlbokým učením. Srdcom kamery je inovatívna duálna čipová sada umožňujúca diferencovanú a veľmi podrobnú klasifikáciu objektov.

Fixná sieťová kamera AXIS Q1615 Mk III poskytuje ideálnu platformu pre analytické aplikácie využívajúce umelú inteligenciu (AI) s hlbokým učením.

Za výnimočnou schopnosťou klasifikovať objekty na základe umelej inteligencie je u novej kamery AXIS Q1615 Mk III čipová sada, ktorá sa skladá z dedikovaného procesoru Axis ARTPEC-7 a procesorovej jednotky hlbokého učenia (DLPU) s aplikačným jadrom na detekcie v reálnom čase (real-time object detection engine). Pokročilý hardvér ponúka jedinečnú možnosť nasadenia aplikácií tretích strán, vyvinutých na mieru, ktoré na základe umelej inteligencie vykonávajú klasifikáciu osôb a objektov.

Vďaka duálnej čipovej sade môže analytika bežať priamo v kamere (na okraji) a celý systém tak môže byť jednoduchší, výkonnejší a lepšie škálovateľný. Spracovanie dát v reálnom čase šetrí navyše náklady a pretože sa cez sieť z videa prenášajú len relevantné informácie, znižujú sa nároky na úložisko a šírku pásma, rovnako ako nároky spojené s ochranou súkromia. Okrem toho AXIS Q1615 Mk III ponúka vysoký výkon radu Q pri tvorbe snímok a videa, vrátane vzdialeného zoomu a ostrenia. Snímkovou frekvenciou až 120 fps v rozlíšení HDTV 1080p zachytáva detailné zábery rýchlo sa pohybujúcich objektov a ľudí. Kamera je vybavená technológiami AXIS Lightfinder 2.0 a AXIS Forensic WDR pre kvalitné farebné zábery v takmer úplnej tme, či v extrémnych svetelných podmienkach. Vylepšené funkcie bezpečnosti, ako je podpísaný firmware a bezpečné spustenie, zaisťujú integritu a overenie pravosti firmvéru.

Medzi najdôležitejšie charakteristiky patria:

  • Rozlíšenie HDTV 1080p pri snímkovej frekvencii až 120 fps
  • Technológie Lightfinder 2.0 a Forensic WDR
  • Certifikát TPM, FIPS 140-2 level 2
  • Vstavaná procesorová jednotka pre hlboké učenie
  • Podpora AI aplikácií tretích strán využívajúcich hlboké učenie

Kamera sa začne dodávať prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 3. štvrťroku 2020.

Značky: