V praxi to bude vôbec prvý elektrický bicykel od spoločnosti B’Twin, ktorá pôsobí pod záštitou francúzskej značky Decathlon.

Horúca novinka bola predstavená počas súťaže „Decathlon Reveal Innovation“, ktorá sa koná každý rok s cieľom vyzdvihnúť dizajnérsky talent a originalitu podnikov združených v skupine Decathlon. Tento inovatívny bicykel čerpá výhody aj z toho, že použitá prevodovka je vyvinutá v spolupráci s belgickou spoločnosťou e2Drives.

Frédéric Jung, produktový riaditeľ spoločnosti B’Twin, uviedol pre francúzsku publikáciu – Clean Rider, že prednosť modelu 920 E spočíva predovšetkým v jeho jednoduchom používaní: „už pri najmenšom zošliapnutí pedálov bicykel reaguje bez zaváhania a mimoriadne plynulo. Hovoríme o technicky vyspelom a veľmi inovatívnom bicykli, ktorý cyklistom zjednoduší život.“

B-Twin Distance 920 E Connected
B-Twin Distance 920 E Connected

Vzhľadom na to, že automatická prevodovka je zakomponovaná do stredového boxu spolu s elektrickým motorom nie je potrebná takmer žiadna údržba. Cyrile Rouffiat, produktový dizajnér spoločnosti B’Twin, vysvetlil: „odstránenie prevodov odstraňuje obmedzenia. Odstránili sme aj prehadzovačku, čím sa eliminuje údržba, aby sme mali čo najodolnejší produkt.“

Aktuálne vieme iba to, že tento model disponuje stredovým motorom, automatickou prevodovkou bez potreby zadnej kazety a relatívne veľkou batériou, ktorá je uložená v ráme. Jej kapacitu, ani výkon motora a ďalšie detaily zatiaľ nepoznáme, nakoľko ich výrobca neprezradil.

Všetko sa však dozvieme na jar 2023, kedy je naplánované oficiálne spustenie predaja tejto inovatívnej novinky. Veríme, že aj v tomto prípade sa zachová to, čím sú produkty Decathlon známe – vysoká úroveň kvality a úžitkovosti za rozumnú cenu.

Zdroj: Insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE