Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Batéria mobilného telefónu HONOR Magic4 Lite bola podrobená prísnou skúškou špecializovaného servera DXOmark. Výsledky testu sú fantastické.

HONOR Magic4 Lite získal od prestížnej nezávislej platformy zlaté ocenenie! V hodnotení sa uvádza, „výkon batérie HONOR Magic 4 Lite 5G bol celkovo vynikajúci, čo ukazuje, že sa jedná o dobre vyvážené zariadenie s veľmi dobrou autonómiou, vynikajúcim zážitkom z nabíjania a slušnou účinnosťou.”

HONOR Magic4 Lite 5G disponuje výnimočným softvérom a hardvérom. Obsahuje veľkokapacitnú 4800mAh batériu, ktorá zvládne na jedno jediné nabitie až 16,8 hodín prezerania sociálnych sietí, 12,8 hodín sledovania videa alebo 25,6 hodín telefonovania. Telefón vydrží bez dobíjania plne funkčný počas celého dňa. Navyše disponuje 66W rýchlonabíjaním, vôbec najrýchlejším vo svojej kategórií. Z nuly na 50 % sa HONOR Magic4 Lite 5G nabije len za 15 minút, na 81 % sa nabije len za 30 minút.

Výsledky testu DXOmark tieto čísla potvrdili. „V porovnaní s ostatnými zariadeniami zo segmentu Advanced (200 – 399 USD) patril Honor Magic4 Lite 5G medzi najlepších v rýchlom nabíjaní,” cituje server DXOmark. Redakcia ocenila najmä excelentný výkon počas typických testov pri bežných scenároch použitia, vynikajúcu autonómiu pri volaní počas kalibrovaných testov, slušný výkon v testoch na cestách a výbornú účinnosť nabíjania.

Graphical user interface, application  Description automatically generated

HONOR Magic4 Lite má kompaktnú konštrukciu, na hrúbku meria 8,05 mm a váži iba 189 g. Vďaka ergonomickému dizajnu sa dobre drží v ruke a pohodlne sa zmestí do vrecka alebo malej kabelky. Zaujme aj 1,05mm superúzkymi rámčekmi, ktoré sú o 40 % užšie ako u väčšiny smartfónov tejto kategórie.

Displej HONOR Magic4 Lite zaberá 94 % prednej strany telefónu. Ide o 6,8-palcový HONOR FullView displej s Full HD rozlíšením (2388 x 1080 pixelov) a 16,7 miliónmi farieb. Konkurenčnou výhodou je tiež rýchla, 120 Hz obnovovacia frekvencia displeja, ktorá zaistí úplne plynulý obraz pri prehliadaní webu alebo hraní hier.

HONOR Magic4 Lite 5G je jedným z prvých telefónov na svete, ktorý využíva mobilnú platformu Snapdragon 695 5G. Tá kombinuje 6nm procesor s grafickým procesorom Qualcomm Adreno a procesorom Qualcomm Kryo 660. Tento 5G čip zaisťuje spoľahlivé 5G pripojenie, ktoré oceníte pri práci aj hraní hier. Celkový výkon telefónu vylepšuje technológia HONOR RAM Turbo (6 GB + 2 GB), ktorá presúva časť flash pamäťe do pamäte RAM, vďaka čomu svoju 6 GB kapacitu RAM dokáže jednoducho navýšiť na 8 GB RAM.

Celý výsledok testu DXO Mark nájdete na:

Značky: