Funkčná a použiteľná počítačová myš nemusí byť zásadne drahá. To demonštruje aj táto bezdrôtová optická myš Gembird MUSW-101, ktorej cena nepresahuje päť eur.

opticka-mys-gembird-1

Myš veľmi dobre pasuje do ruky, je ergonomicky tvarovaná a na bežnú kancelársku prácu ideálna. A ak ju náhodou niekde zabudnete, nebude to veľká finančná ujma. Tlačidlá sú v základnej výbave, čiže tri mechanické + rolovacie koliesko, bez možnosti nastavenia rozlíšenia pohybu, ktoré je stabilné – 1200 DPI. Reakcie optiky sú na dobrej úrovni na rozličných povrchoch, nie však priehľadných. Frekvenčné pásmo zariadenia je 2,4 GHz s maximálnym dosahom 10 metrov. Kedže je myš bezdrôtová, tak o napájanie sa starajú dve AAA batérie z balenia.

opticka-mys-gembird-4

Celá konštrukcia zariadenia je z plastu, ktorý je vo vrchnej časti zdrsnený a na dotyk veľmi príjemný. Tlačidlá, ako aj rolovacie koliesko sa pohybujú veľmi ľahko. Tlačidlá sú navyše prehĺbené a prsty do nich prirodzene pasujú. V Balení sa nachádza samotná myš, nanoUSB prijímač, 2 × AAA batéria a používateľský návod.

Cena: 4,80 eur

Možnosť zakúpenia: www.agem.sk

 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE