Na test sa k nám dostala bezdrôtová RGB led žiarovka s diaľkovým ovládačom RF-key od spoločnosti Elko-Ep. Je to zaujímavá inteligentná RGB LED žiarovka, ktorú jednoducho vymeníte v lampe za vašu pôvodnú žiarovku a hneď je ju možné ovládať s diaľkovým ovládačom, ktorý je súčasťou balenia. Takže na použitie tejto RGB LED žiarovky nepotrebujete žiadnu extra inštaláciu. Všetko je hotové šup-šup.

rf_nowatŽiarovka nefunguje na báze Bluetooth, ale využíva Wireless, ak by ste náhodou nad bluetooth ovládaním cez smartfón špekulovali, nepôjde to 🙂 Žiarovka je vhodná pre každého a kdekoľvek vás napadne, či už do do detskej izby pre vaše ratolesti, ktoré si s touto žiarovkou užijú veľa zábavy alebo ju môžete umiestniť za televízor do lampy a tým si spríjemniť pozadie za TV akoukoľvek farbou, ktorá vám bude aktuálne vyhovovať.

Veľmi dobré využitie ja aj v kancelárii, keď si pri chvíľke oddychu navodíte príjemnú farebnú atmosféru, a ešte to aj vyzerá štýlovo. Ovládanie s diaľkovým RF-key, je veľmi jednoduché a bezproblémové. na prednej strane ovládača nájdete štyri tlačidlá označené číslami – 1 až 4.

Jednotlivé funkcie :

  • svetlo aktivujete ktorýmkoľvek tlačidlom, ale prioritne sa na to používa číslo 4, s ktorým si nastavujete aj jas žiarovky, a to dlhým podržaním až do požadovanej svietivosti.
  • S ostatnými tlačidlami si nastavíte akúkoľvek vyhovujúcu farbu, a to dlhým podržaním tlačidla, kde sa farby budú prelínať a po pustení tlačidla vám ostáva aktuálna navolená farba.
  • Žiarovka si svoje nastavenia pamätá, čiže po vypnutí a opätovnom zapnutí konkrétneho tlačidla farba ostáva nezmenená, takéto nastavenia majú tlačidlá 1-3.
  • Alebo kombináciou tlačidiel 3-2 spustíte funkciu cirkus (prelínanie všetkých farieb)

možnosti svetlaTúto bezdrôtovú žiarovku môžete jednoducho spárovať aj zo sadou HRA SVETIEL, ako aj s inteligentnou domácnosťou iNels od ElkoEp.  O tomto sa viac dočítate v našom článku Inteligentné svetlá pre každého – HRA SVETIEL

Parametre.

  • Svetelný tok 550 lumenov (nahradzuje klasickú žiarovku 50 W)
  • Spotreba žiarovky je 9 W so životnosťou až 30 000 hodín čo je 3× viac v porovnaní s klasickou žiarovkou.
  • Batériové napájanie kľúčenky (3V/CR2032) má životnosť cca 5 rokov (súčasťou balenia)
  • Diaľkové ovládanie má dosah 100m vo voľnom priestranstve, čo je ale diskutabilné.

RF2_nowatProdukt vyrába česká firma Elko-Ep čiže ide o skoro domáci produkt. Túto bezdrôtovú žiarovku si môžete zakúpiť aj na e-shope výrobcu, za odporúčanú maloobchodnú cenu 57,77 € na adrese  http://eshop.elkoep.cz/rfset-rgb-led-rf-key–/

Hodnotenie touchIT

Bezdrôtová žiarovka spĺňa svoj účel veľmi dobre, a určite s ňou potešíte nejedného nadšenca moderných technológií, ako aj svoje deti, ktoré by sa takémuto technologickému darčeku určite potešili. Je to zaujímavé pre všetky vekové kategórie a pre starších ľudí, to môže byť jednoduchá pomoc pri zapínaní a vypínaní svetla na diaľku, s jednoduchým ovládačom, čo je aj pre imobilných ľudí dobré riešenie.

Autor: Miroslav Illéš

Značky: