Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavila sadu inteligentných bezdrôtových bezpečnostných kamier Tapo C420S2.

Vyznačujú sa prakticky neobmedzenými možnosťami inštalácie a dlhou výdržou batérie aj v nepriaznivých poveternostných podmienkach. Oproti druhej predstavenej sade Tapo C400S2 kamery disponujú vyšším rozlíšením videí aj fotografií. Oba modely sa pripájajú cez hub Tapo H200, ktorý je súčasťou balenia.

Jednoduché sledovanie majetku a domácich zvierat

Sada dvoch batériových kamier Tapo C420S2 predstavuje úplne bezdrôtové bezpečnostné riešenie pre užívateľov, ktorí potrebujú monitorovať priestory bez možnosti inštalácie elektrického vedenia. Jednoduchá inštalácia a prítomnosť batérie poteší všetkých, ktorí preferujú jednoduché, a napriek tomu spoľahlivé, sledovanie majetku.

Kamery Tapo C420S2 disponujú rozlíšením obrazu 2K QHD, čo je 1,7-krát viac pixelov ako rozlíšenie 1080p, takže poskytujú vysoké detaily, a to aj v úplnej tme vďaka unikátnemu plnofarebnému nočnému videniu. Sú tak vhodné na sledovanie väčšieho priestranstva. Notifikácia ohľadom nepozvaných návštevníkov vie kamera zasielať iba v oprávnenom prípade, pretože jej detekcia je založená na umelej inteligencii a dokáže rozpoznávať pohyb, osoby, domáce zvieratá či automobily. Je možné nastaviť aj sledovanie iba konkrétneho priestoru. Vonkajšie kamery sú vybavené funkciami, ako je zvukový a svetelný alarm, ktorý odoženie nepozvaných hostí, alebo obojsmernou komunikáciou s osobami pred objektívom. To sa samozrejme hodí aj v bežných situáciách, ako je napríklad hovor s kuriérom.

Kamery sú ovládané aplikáciou Tapo pre Android alebo iOS, ktorá je v češtine a slovenčine, a je možné v nej sledovať živý prenos alebo si prehrávať staršie záznamy. Všetku komunikáciu s kamerami obstaráva dodaný hub Tapo H200. Hub je umiestnený v interiéri a komunikuje cez Wi-Fi. K jednej jednotke je možné pripojiť až 4 kamery a ďalšie senzory, tlačidlá a vypínače z rodiny Tapo.

O záznam z kamier je dobre postarané

Videozáznam je možné ukladať na platené cloudové úložisko Tapo Care, kde je potom dostupný odkiaľkoľvek, alebo na vlastnú microSD kartu. Tá sa však nedáva priamo do kamery, ale práve do spomínaného hubu H200, ktorý slúži ako miestne úložisko pre všetky záznamy. Majiteľ aj v prípade zničenia alebo ukradnutia kamery nepríde o dôkazný materiál.

Dlhá výdrž batérie aj jednoduchá inštalácia

Nabíjacia vymeniteľná batéria v kamerách Tapo C420S2 vydrží až 180 dní pri desiatich až dvadsiatich udalostiach za deň. V konkrétnom nasadení sa doba môže líšiť podľa nastavenia, spôsobu používania a faktorov okolitého prostredia. Štandard IP65 deklaruje ochranu zariadenia pred vodou a prachom, teda nie je potrebné robiť žiadne kompromisy v ich umiestnení. Vonku je možné kamery jednoducho pripevniť pomocou skrutiek, na stenu, rám okna, na plot či strom, v interiéri ju možno jednoducho postaviť na stojan. Uhol a smer snímania je fixný a je možné ho upravovať manuálne pootočením v kĺbe držiaka.

Tapo C400S2 – keď stačí Full HD

Totožnými funkciami a vlastnosťami disponuje sada dvoch kamier Tapo C400S2, okrem rozlíšenia obrazového záznamu, ktoré je v tomto prípade 1080p, teda Full HD. Tento typ je vhodný pre snímanie obmedzených priestorov, kde je Full HD rozlíšenie úplne dostačujúce, alebo ho uvítajú zákazníci preferujúci nižšie obstarávacie náklady. Z hľadiska zabezpečenia sa jedná, rovnako ako pri type C420S2, o veľmi sofistikované riešenie, ktoré dokáže upozorniť majiteľa na možné hrozby v reálnom čase a bezpečne uložiť záznam s danou udalosťou.

Kľúčové vlastnosti modelov Tapo C420S2/C400S2:

• Súprava 2 kamier
• 2K QHD rozlíšenie (C420S2), resp. Full HD (C400S2)
• Plnofarebné nočné videnie (C420S2)
• AI detekcia a inteligentné notifikácie v reálnom čase
• Svetelný a zvukový alarm
• Obojsmerná komunikácia
• Flexibilné úložisko – cloud Tapo Care alebo microSD s kapacitou až 256 GB v hubu Tapo H200
• Jednoduchá inštalácia
• Odolnosť proti vode a prachu
• Výdrž batérie až 180 dní
• Tapo H200 v cene balenia

Zdroj: TP-Link

Značky: