Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe bezdrôtového dvojpásmového multigigabajtového prístupového bodu EAP660 HD (AX3600), ktorý podporuje Wi-Fi 6 a je určený pre montáž na strop. Využijú ho predovšetkým hotely, reštaurácie, kaviarne i kancelárie akejkoľvek veľkosti.

Vysoké rýchlosti a štvornásobná kapacita

Novinka vďaka podpore štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax) ponúka ultra vysoké prenosové rýchlosti v dvoch pásmach, a to s kombinovanou rýchlosťou 3 550 Mb/s. Z toho vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz ide o 1 148 Mb/s a ​​v pásme 5 GHz 2 402 Mb/s. Navyše je prístupový bod vhodný pre prostredie s vysokou hustotou premávky, pretože má štvornásobnú kapacitu pre pripojenie väčšieho množstva koncových zariadení súčasne, a to vďaka podpore technológií OFDM a MU-MIMO.

Určený je tak napríklad pre prevádzky ako pohostinstvá, reštaurácie, obchodné centrá, zasadačky alebo vlakové stanice. Použitiu v miestach s hustou premávkou napomáhajú aj najnovšie technológie štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), ako sú 1024 QAM a OFDM s dlhým trvaním symbolu.

Omada SDN ako inteligentné cloudové riešenie

Inteligentné cloudové riešenie pre firemné siete Omada SDN je platformou softvérovo definovaných sietí, ktorá integruje sieťové zariadenia, vrátane prístupových bodov (AP), ako je EAP660 HD, ale aj switchov a brán. Výsledkom je výkonná firemná sieť s vyššou efektivitou, zabezpečením a spoľahlivosťou. K dispozícii je taktiež 100% centralizovaná cloudová správa celej siete, a to odkiaľkoľvek prostredníctvom jediného rozhrania.

Vysoko priepustný ethernetový port a PoE+

TP-Link EAP660 HD ďalej disponuje 2,5Gb ethernetovým portom pre multigigabajtové pripojenie, čo neznamená nič iné, ako lepšie a rýchlejšie spojenie so svetom prostredníctvom bezdrôtovej siete Wi-Fi. Vďaka kompatibilite so štandardom 802.3at PoE + (Power-over-Ethernet) je riešenie vhodné pre flexibilné nasadenie, pretože k tomuto stropnému prístupovému bodu budete musieť ťahať iba jeden kábel pre dáta aj napájanie, a to práve ten ethernetový.

Roaming bez komplikácií aj zvýšená účinnosť siete

Roaming 802.11k/v automaticky prepína klientov na prístupový bod s optimálnym signálom, zaisťuje plynulé prepínanie pri pohybe v pokrytej oblasti a umožňuje neprerušovaný chod citlivých aplikácií, ako sú VoIP a videokonferencie.

Okrem toho je vďaka viacerým pokročilým funkciám posilnená účinnosť a efektivita siete. Za všetky menujme Band Steering pre automatický presun dvojpásmových zariadení do 5GHz pásma; Load Balance pre bezproblémové využitie siete v prostredí s vysokou hustotou prevádzky; a Airtime Fairness pre zvýšenie priemernej priepustnosti siete na miestach, ktoré sú zahltené nadpriemerne.

Zabezpečená sieť s prihlásením pre hostí

Prihlásenie do siete môžete pre hostí zabezpečiť overením cez Facebook alebo SMS, čo znamená vyššiu úroveň zabezpečenia aj zjednodušený proces prihlasovania. V neposlednej rade musíme zmieniť i elegantný priemyslový dizajn, ktorý výrazne uľahčuje montáž na strop.

Kľúčové vlastnosti EAP660 HD:

  • Ultra vysoké prenosové rýchlosti Wi-Fi 6: simultánne rýchlosti 1 148 Mbit/s v pásme 2,4 GHz a 2 402 Mbit/s v pásme 5 GHz poskytujú výslednú prenosovú rýchlosť 3 550 Mbit/s v sieti Wi-Fi.
  • Pripojenie v prostrediach s vysokou hustotou prevádzky: 4× vyššia kapacita pre súčasné pripojenie väčšieho počtu zariadení.
  • Integrované do platformy Omada SDN: funkcia ZTP (Zero-Touch Provisioning), centralizovaná cloudová správa a inteligentné monitorovanie.
  • Centralizovaná správa: cloudový prístup a aplikácia Omada pre maximálne pohodlie a jednoduchú správu.
  • Port 2,5G: port siete Ethernet o rýchlosti 2,5 Gbit/s zvyšuje celkovú priepustnosť internetového pripojenia.
  • Bezproblémový roaming: užívatelia sa môžu voľne pohybovať v pokrytej oblasti, bez toho aby to malo nejaký dopad na streamovanie videa a hlasové hovory.
  • Podpora technológie PoE+: podporuje technológiu napájania cez rozhranie Ethernet (PoE) (802.3at) pre pohodlné nasadenie a inštaláciu.
  • Zabezpečená sieť pre hostí: vrátane niekoľkých možností overovania (SMS/Facebook Wi-Fi/Voucher atd.) a viacerých technológií pre zabezpečenie bezdrôtovej siete.

Viac informácií o produkte 

Značky: