Ide o rovnakú technológiu, ktorou sa chráni aj samotná spoločnosť.

Google zverejnil verejnú ukážku novej služby využívajúcej strojové učenie (Machine Learning), ktorá pomôže podnikom chrániť svoje aplikácie a služby Google Cloud pred útokmi DDoS. Google Cloud Armor Adaptive Protection je súčasťou služby DDoS obrany a firewallu webových aplikácií (WAF) spoločnosti Google, ktorá prináša zákazníkom Googlu rovnakú technológiu, ktorú spoločnosť používa na svoju ochranu.

Služba ochrany využíva modely strojového učenia na analýzu signálov naprieč webovými službami na detekciu potenciálnych útokov. Technológia je schopná detekovať veľké objemy útokov DDoS na aplikačnej vrstve proti webovým aplikáciám a službám.

Podľa spoločnosti môže Armor Adaptive Protection pomôcť podnikom spozorovať abnormálnu aktivitu a prijať potrebné opatrenia. Kiner poznamenal, že zatiaľ čo útoky na úrovni 3 a 4 je možné zastaviť v okrajových sieťach spoločnosti Google, útoky na úrovni 7 sa spoliehajú na legitímne webové požiadavky pochádzajúce z napadnutých zariadení.

Google poznamenáva, že služba sa sama trénuje najmenej hodinu, aby si vytvorila spoľahlivú základňu, skôr ako začne monitorovať prevádzku.

Po skončení tréningového procesu budú odosielané upozornenia v reálnom čase, keď adaptívna ochrana zistí anomálie vysokej frekvencie alebo veľkého objemu v prevádzke smerovanej na ktorúkoľvek z back-endových služieb spojených s touto politikou zabezpečenia.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Brazílsky gang odomykal iPhony vládnym softvérom a kradol údaje používateľov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.