Očakávame ich už na jeseň tohto roka.

Zariadenia, ktoré sú poháňané službou Google TV by mohli v budúcnosti používateľom umožniť prístup k bezplatným televíznym kanálom. Google rokuje s poskytovateľmi televízneho vysielania o možnosti pridania ich kanálov do svojej platformy.

Portál Engadget informuje, že používatelia zariadení Chromecast by mohli prehliadať dostupné kanály so živým vysielaním prostredníctvom vyhradeného menu, ktoré poznáme zo služby YouTube TV. Inteligentné televízory s touto platformou by mohli byť schopné zobrazovať bezplatné kanály spolu s ďalšími programami, ktoré sú dostupné cez anténu.

Ide o podobnú bezplatnú službu, akú poskytuje Samsung. Bezplatná televízna služba spoločnosti sa stala takou populárnou, že aj iné spoločnosti začali poskytovať zákazníkom prístup k stovkám bezplatných kanálov.

Pridanie lineárnych programov do služby Google TV by mohlo pomôcť tomu, aby sa Chromecast zariadenia a inteligentné televízory s týmto operačným systémom stali lákavejšou voľbou pre zákazníkov, ktorí prestali využívať káblové pripojenie. 

Spoločnosť by mohla oficiálne spustiť bezplatné vysielanie s desiatkami kanálov už na jeseň tohto roka. 

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.