Ešte pred časom bol jedným zo zástancov kryptomien a veril v ich skvelú budúcnosť.

Zakladateľ Microsoftu, Bill Gates prišiel v týchto dňoch so zaujímavým tvrdením. Myslí si totiž, že kryptomeny relatívne priamo zabíjajú množstvo ľudí na tejto planéte. Poukázal tak na to, že čoraz viac ľudí nakupuje drogy a lieky na predpis na darkwebe za kryptomeny.

Na portáli Reddit sa zároveň vyjadril, že anonymita kryptomien je spojená s financovaním terorizmu a praním špinavých peňazí. Viacero diskutérov mu oponovalo s tvrdením, že kryptomeny nie sú plne anonymné. Príkladom je najznámejšia kryptomena Bitcoin za ktorú keby nakupujete väčšie množstvá drog, prípadne platíte za zbrane tak je značná šanca, že úrady sa dopátrajú k údajom o odosielateľovi transakcie. Bitcoin ako aj ďalšie kryptomeny je totiž relatívne náročné kúpiť bez overenia totožnosti a transakcie sú navyše verejné. Výnimkou je iba kryptomena Monero, ktorá je plne anonymná.

Bill Gates však nebol vždy takto negatívne naladený voči kryptomenám. Ešte v roku 2014 v diskusnej relácii agentúry Bloomberg povedal, že Bitcoin „bol lepší ako klasická kryptomena“.

Zdroj: BBC