Niektoré správy uvádzajú, že počas útoku hackeri ukradli Bitcoiny v hodnote viac ako 60 miliónov dolárov.

Kým niektorí ľudia rozprávkovo bohatnú vďaka Bitcoinu, tak iní zase strácajú. Môže za to napríklad aj nevhodný výber burzy či skladovanie Bitcoinov vo virtuálnej peňaženke.

Ak by majitelia Bitcoinov skladovali svoje mince v peňaženke vo svojom počítači, tak by tento týždeň nezažili nepríjemný šok, keď hackeri ukradli bitcoinovej burze NiceHash mince v hodnote viac ako 60 miliónov dolárov, podľa vtedy aktuálneho kurzu. Ešte v ten deň totiž Bitcoin stúpol na hodnote o takmer 20 percent.

Celý útok sa pravdepodobne začal niekoľko hodinovou nedostupnosťou burzy, ktorá sa prvotne prisudzovala údržbe. Po tomto výpadku však burza zistila, že z peňaženiek jej klientov zmizlo niekoľko tisíc Bitcoinov.

Slovinská spoločnosť NiceHash začala tento problém ihneď riešiť pomocou interného vyšetrovania ako aj spolupráce s políciou a úradmi. Otázne je ale či to k niečomu povedie, keďže Bitcoiny už raz opustili peňaženky svojich majiteľov.

NiceHash nie je prvou burzou, ktorá prišla o Bitcoiny v dôsledku hackerského útoku. V roku 2014 z rovnakého dôvodu vyhlásil bankrot Mt.Gox.

Zdroj: CNET

Značky: