Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ASUS ROG Extreme Gaming – turnaj v hraní počítačových hier v extrémnych podmienkach prichádza po minuloročnej premiére v Prahe do Bratislavy. Presnejšie, nad Bratislavu. Bojovým polom bitky na život a na smrť sa stane vrchol bratislavského Nového mostu s prezývkou „UFO“, ktorý hráčom sediacim vo výške 80 m nad hladinou Dunaja pripraví na svojej vyhliadkovej terase nepredvídateľnú atmosféru boja. Hráči budú musieť čeliť nie len súperovi v populárnej hre Counter-Strike: Global Offensive, ale i poveternostným podmienkam reálneho sveta. Dá začínajúca jeseň, 12. septembra, pocítiť dvom päťčlenným tímom aké môže byť ťažké vo vetre, chlade, či daždi vybojovať si dovedna 1500 EUR? Alebo bude milosrdná? Sleduj TO online na Twitch.tv.

Duel dvoch progamingových tímov Fraternitas a eSuba, sa odohrá vo virtuálnom svete PC hry Counter-Strike: Global Offensive, ktorá patrí celosvetovo k najpopulárnejším tímovým akčným FPS „strielačkám“ s desiatkami miliónov aktívnych hráčov. Víťazom turnaja, ktorý okrem virtuálneho nepriateľa so zbraňou v ruke sťažujú aj extrémne podmienky reality, sa stane ten, kto ako prvý dosiahne dve víťazstvá.

Hráči budú svojich avatarov ovládať zo strechy vyhliadky bratislavského Nového mostu ktorá pre svoj tvar a štýl architektúry získala príznačnú prezývku „UFO“. Oceľový most s originálnym tvarom pylónu, na ktorom sa tzv. UFO vznáša až do výšky 85 metrov, otvorí svoje najvyššie položené priestory s plochou len pár desiatok metrov nielen hráčom, ale i chladnému večernému počasiu a poryvom vetra, ktorý je pre túto výšku typickým. O technické vybavenie a vstup do virtuálneho sveta sa postará spoločnosť ASUS so svojimi výkonnými hernými desktopmi ROG G30, monitormi VG248 a ďalším herným príslušenstvom.

Víťazný tím si rozdelí špeciálnu prémiu 25-tisíc českých korún (cca. 924 EUR). Na prázdno neodídu ani porazení. Uspokojiť sa však budú musieť s čiastkou 15-tisíc českých korún (cca. 554 EUR). Na Slovensku ide vôbec o prvú akciu tohto druhu. Prvý ročník ASUS ROG Extreme Gaming sa konal v novembrovej Prahe na pontóne neďaleko Karlovho Mostu. Víťazom v MOBA Stratégii League of Legends sa vtedy stal tím Extatus.

Ďalšie informácie ako aj online priamy prenos z akcie môžu záujemci sledovať 12. septembra 2015 od 19:00 na www.republic-of-gamers.cz/extreme-gaming

Detaily a fotografie z celého duelu budú zverejnené aj na facebooku https://www.facebook.com/ASUSROGCZ

Značky: