Veríme, že bude úspešný.

Značka Blackberry bola svojho času pojem. Zatiaľ čo HMD Global udržiava odkaz Nokie stále nažive, spoločnosť TCL značku BlackBerrypustila k vode„. TCL a BlackBerry začiatkom roka 2020 potvrdili, že ich cesty sa rozišli a TCL ukončilo výrobu a distribúciu BlackBerry smartfónov.

Aj keď netrvalo dlho, na scénu vstúpil nový držiteľ licencie a ohlásil ďalší pokus o oživenie BlackBerry. Je to však už niekoľko mesiacov a doteraz sme nemali o tejto spolupráci žiadne nové správy. Novým hráčom je spoločnosť OnwardMobility, ktorá zatiaľ neposkytla veľa detailov o svojich plánoch na záchranu značky BlackBerry. 

Spoločnosť so sídlom v Texase bola založená v roku 2019 a iba veľmi stroho informuje o svojich plánoch vydať „globálne vlajkové zariadenie“ s legendárnou hardvérovou QWERTY klávesnicou, špičkovým fotoaparátom a 5G pripojením. To všetko niekedy v roku 2021.

Tento smartfón bude v skutočnosti vyrábať FIH Mobile, dcérska spoločnosť Foxconnu, ktorá má na starosti aj výrobu smartfónov značky Nokia. Foxconn je najväčší svetový výrobca “zmluvnej” elektroniky, ktorý pravidelne spolupracuje so spoločnosťami ako napríklad Apple, Amazon, Google, Sony a Xiaomi.

BlackBerry

Zdroj: PhoneArena

Inými slovami, nedostatok skúseností spoločnosti OnwardMobility na trhu so smartfónmi, nemusí znamenať zlyhanie jej odvážneho plánu. Neočakávame však, že by sa vôbec prvý komerčný 5G smartfón značky BlackBerry predstavil v najbližších mesiacoch. 

Zaujímavou je aj správa, že Huawei získal od Blackberry 90 patentov, väčšinou z oblasti bezpečnosti, ale aj iných softvérových riešení. 

Blackberry sa v súčasnosti zameriava na softvérové riešenia, čo sa môže v blízkej budúcnosti zmeniť aj s pomocou OnwardMobility zmeniť.

Zdroj: PhoneArena, GSMArena

Prečítajte si aj:

Poznáme najpredávanejšie telefóny za rok 2020 v Telekome (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.