Spoločnosť VersaWare sa zameriava na zjednodušenie výživy pomocou umelej inteligencie zabudovanej do produktov inteligentnej kuchyne.

Na CESe ukáže VersaWare prístup umelej inteligencie v oblasti výživy. Budú predstavené dva inteligentné kuchynské spotrebiče- miešacia miska a inteligentná doska na krájanie. No ako by to bolo bez prepojenej mobilnej aplikácie VersaWare, ktorá vám umožňuje vytvoriť si akékoľvek jedlo na mieru tak, aby presne spĺňalo vaše požadované výživové ciele. Vyhoďte do smetí zastarané meracie nástroje ako sú kuchynské váhy a prestaňte variť podľa odhadu.

Krájacia doska VersaWare
Krájacia doska s displejom VersaWare

Pri príprave jedla jednoducho naskenujete čiarové kódy v prípade balených surovín prípadne zadáte typ nebalených čerstvých surovín. Potom ich vložíte do digitálne poháňaných spotrebičov. Umelá inteligencia VersaWare pomôže pri zostavovaní akéhokoľvek jedla vychádzať z jeho nutričného zloženia, a to všetko v reálnom čase. Ako vložíte potravinu do miešacej misky alebo rozrežete na doske, okamžite vidíte aktuálne nutričné hodnoty pripravovaného jedla.

Miešacia miska VersaWare
Miešacia miska VersaWare s displejom

Na rozdiel od všetkého, čo je v súčasnosti na trhu, VersaWare vám umožní prispôsobiť akékoľvek jedlo špeciálne tak, aby spĺňalo ich požadované nutričné ciele. Nemusíte odhadovať veľkosť porcií alebo nebodaj ručne zaznamenávať kalorický príjem prostredníctvom iných programov. Inteligentný kuchynský nutričný systém má prístup k tisícom produktov prostredníctvom databázy výrobkov využívajúcej otvorené rozhranie API. Môžete tak, skenovať takmer každú značku. Špeciálne sme sa pýtali na potraviny dostupné v Európe a autori nám potvrdili, že tieto potraviny majú v databáze.

Krájacia doska VersaWare
Krájacia doska VersaWare

Spoločnosť VersaWare práve ukončila dodávku svojich produktov beta testerom a začal sa zber údajov. Po skončení veľtrhu CES 2023 plánuje značka spustiť plnú výrobu a produkty sa očakávajú na trhu v lete 2023.

Zdroje: vlastné, VersaWare

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.