Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rodinný dom, byt či chata – mať svoju domácnosť pod kontrolou je na nezaplatenie. V dnešnej dome sú už pomerne známe riešenia, vďaka ktorým môžete na diaľku vo svojom dome rozsvietiť či zhasnúť svetlá, vytiahnuť či spustiť žalúzie a rolety alebo zapnúť kúrenie či klimatizáciu, kým ste ešte len na ceste.

Čo tak ale rozšíriť inteligentné technológie aj do ďalších oblastí? Určite nám dáte za pravdu, že obávať sa o svoj dom či byt, kým ste na dovolenke, alebo len v práci, nie je nič príjemné – predovšetkým, ak máte doma hodnotné veci a predmety, na ktorých vám záleží.

Dokonalý pocit bezpečia si môžete užívať vďaka inteligentným detektorom a senzorom, vďaka ktorým budete mať dokonalý prehľad o domácnosti aj počas vašej neprítomnosti. Pred návštevou zlodejov vás spoľahlivo ochránia detektory reagujúce na pohyb či otvorenie okien alebo dverí. Senzor zašle informácie riadiacej technike, ktorá okamžite spustí poplach a informuje vás prostredníctvom vášho smartfónu.

Detektory však môžu reagovať aj na množstvo iných podnetov a vaša domácnosť tak bude chránená napríklad pred požiarom, vytopením či únikom plynu. Po prekročení povolených limitov vás riadiaca jednotka bude informovať a rovnako ako v predchádzajúcom prípade, spustí poplach. Zaobstarať si môžete aj domáce meteostanice alebo senzory, ktoré zároveň reagujú na pohyb, vlhkosť, vibrácie či teplo, vďaka čomu sa môžete vyhnúť malým či väčším katastrofám.

A čo tak ovládať spotrebiče hlasovým povelom? Kedysi predstava z oblasti sci-fi, dnes reálna možnosť, vďaka ktorej bude váš život jednoznačne pohodlnejší. Jednoducho, vďaka inteligentným zariadeniam sa nebudete musieť o vašu domácnosť starať viac, než je potrebné.

Ak vás zaujímajú možnosti, prostredníctvom ktorých môžete zo svojho domu urobiť inteligentný, je tu stavebný veľtrh CONECO/RACIOENERGIA v bratislavskej Inchebe. Medzi viac ako 400 vystavovateľmi budú od 27. do 30. marca aj spoločnosti, ktoré sa venujú inteligentným riešeniam do domácností, ale aj firemných objektov. Rovnako na vás čaká prierez novinkami zo stavebníctva, architektúry a dizajnu, vďaka ktorým pozdvihnete svoje bývanie na vyššiu úroveň. Viac na www.incheba.sk

 

 

 

Značky: