Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už 26. ročník výstavy automobilov AUTOSALÓN v bratislavskej Inchebe sa uskutoční v dňoch 19. – 24. apríla 2016.

Na podujatí sa zúčastnia aj značky BMW a MINI prostredníctvom bratislavského BMW predajcu Group M a MINI predajcu Auto Palace Bratislava. Tretiu expozíciu vytvorí BMW Veteran Club.

BMW

V stánku BMW v hale D budú magnetom hlavne športové automobily BMW M6 GT3 aBMW M2. Časť stánku bude koncipovaná v duchu „Minulosť stretáva budúcnosť“. Tu sa predstaví elektrické BMW i3, plug-in hybrid BMW i8 a vlajková loď BMW radu 7 v kontraste s historickým vozidlom BMW Isetta. Vystavovateľ a predajca Group M bude spoluorganizátorom súťaže o automobil BMW na 3 mesiace. Do súťaže budú zaradené všetky vyplnené a odovzdané vstupenky. Žrebovanie sa uskutoční v posledný deň výstavy.

 MINI

Milovníci unikátneho štýlu si budú môcť v exteriéri pred vstupom do haly B, v rámci výstavného priestoru MINI predajcu spoločnosti Auto Palace Bratislava, otestovať novú generáciu modelu MINI Cabrio John Cooper Works a MINI Clubman. V oboch prípadoch pôjde na autosalóne o slovenskú premiéru. Okrem prezentácie vozidiel a chill-out zóny bude pre návštevníkov stánku MINI pripravené žrebovanie o exkluzívne ceny z MINI Collection a o zapožičanie MINI Clubmana na pol roka.

BMW Veteran Club

Predseda BMW Veteran Clubu Tibor Kovács uviedol, že: „Club vystaví v rámci expozície jedinečný prierez historických vozidiel z aktuálne oslavovanej storočnej histórie BMW. Súčasťou budú detailne zreštaurované automobily v celkovej finančnej sume presahujúcej „šesť núl“. Jej unikátnosť je daná aj tým, že dalšie podobné zoskupenie veteránov sa dá vidieť najblizšie až v Mníchove, v BMW Museum.“

Návštevníci Autosalónu sa môžu tešiť napríklad na:

BMW Dixi Ihle Sport

BMW 326 Cabrio 4-dv.

BMW 2002

BMW 3.0 CSi

BMW 518 Frontspoiler

BMW 635 CSi

BMW Z1

BMW 850 Ci

BMW 1800 Ti Rennwagen.