Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

BMW predstaví na 87. Medzinárodnom autosalóne Ženeva 2017 aktuálne novinky svojho modelového portfólia a s elektrickými a plug-in hybridnými vozidlami aj najnovší pokrok v oblasti udržateľnej mobility.

Počas 87. ročníka renomovaného autosalónu sa na výstavisku Palexpo predstaví nová generácia BMW radu 5 Touring. Verejnosť po prvý raz uvidí aj novú generáciu BMW radu 4 s novým dizajnom, podvozkom, interiérom a s rozšírenou výbavou. Návštevníci sa po prvý raz zoznámia s prelomovým plug-in hybridným vozidlom BMW i8, ktoré sa na ženevskom autosalóne (koná sa od 9. do 19. marca 2017) predstaví v špeciálnej verzii BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

Svetová premiéra: nové BMW radu 5 Touring.

Nové BMW radu 5 Touring sa najmä na európskom trhu preslávilo dynamickými jazdnými vlastnosťami, estetickou príťažlivosťou a inteligentnou funkčnosťou. Nová generácia modelu posúva tieto atribúty na úplne novú úroveň. Exteriér nového BMW radu 5 Touring jasne vyjadruje spojenie športových a všestranných schopností, ktorými sa tento modelový rad vyznačuje. Oproti predchodcovi má nové BMW radu 5 Touring väčší interiér, ktorý ponúka viac miesta pre cestujúcich aj pre ich batožinu. Novinka výrazne vylepšila priestorový a akustický komfort zadných pasažierov.

Pri všetkých obsadených sedadlách je k dispozícii batožinový priestor s objemom 570 litrov, čo je o desať litrov viac ako v prípade predchádzajúcej generácie. Batožinový priestor môže v prípade potreby narásť až na 1 700 litrov (plus dodatočných 30 litrov). Povolené zaťaženie oproti predchodcovi značne stúplo až o 120 kg. Variabilitu zvyšuje aj viacero praktických detailov. Do dverí sa teraz zmestia fľaše s objemom až do jedného litra a väčšie poháre pojmú aj držiaky v stredovej konzole. Operadlá zadných sedadiel delené v pomere 40/20/40 majú nastaviteľný sklon a dajú sa sklápať stlačením tlačidla v batožinovom priestore. Kryt batožinového priestoru aj deliaca sieť sú oddelené a v prípade potreby sa môžu uložiť do výrezov pod podlahou batožinového priestoru. Súčasťou základnej výbavy sú aj automaticky otvárateľné veko batožinového priestoru a samostatne otvárateľné zadné okno. Súčasťou príplatkovej výbavy Comfort Access je aj bezdotykové otváranie a zatváranie veka batožinového priestoru jednoduchým pohybom.

Od začiatku predaja nového BMW radu 5 Touring v júni 2017 budú na výber štyri motory BMW Group najnovšej generácie. Dva z nich sa budú dodávať v spojení s inteligentným systémom pohonu všetkých kolies BMW xDrive. Ďalšie verzie s pohonom zadných alebo všetkých kolies sa dostanú do ponuky v priebehu roka. Zvýšená účinnosť motorov, optimalizovaná aerodynamika a redukcia hmotnosti v priemere o 100 kg oproti predchádzajúcemu modelu znamenajú, že spotreba a emisie sa, v závislosti od verzie pohonu, znížili o 11 percent.

Inteligentná odľahčená konštrukcia ide ruka v ruke so zvýšenou torznou tuhosťou karosérie aj novo navrhnutého podvozka. Výsledkom je, že nové BMW radu 5 Touring ponúka harmonickejšie vyváženie medzi obratnosťou a komfortom než kedykoľvek predtým. Zadná náprava so vzduchovým odpružením a s automatickým vyrovnávaním svetlej výšky tvoria súčasť základnej výbavy. V ponuke doplnkovej výbavy sa nachádzajú Dynamické riadenie tlmičov, systém Adaptive Drive s aktívnou stabilizáciou náklonov, či Integrálne aktívne riadenie, teraz dostupné aj v spojení s pohonom všetkých kolies xDrive a podvozok M Šport.

Displej a spôsob ovládania zahŕňajú dotykový monitor a BMW ovládanie gestami. Nové asistenčné systémy ako Asistent riadenia a udržiavania jazdného pruhu, Varovný systém pred bočnou kolíziou, Upozornenie na prednosť v jazde, Asistent zmeny jazdného pruhu a ako aj Automatický vyhýbací manéver predstavujú ďalší krok na ceste k autonómnej jazde. Pre nové BMW radu 5 Touring je v ponuke aj Diaľkovo ovládané parkovanie. Vodič má k dispozícii aj On-Street Parking Information pre inteligentné vyhľadávanie verejného parkovania na uliciach.

Športovejšie než kedykoľvek predtým: nové BMW radu 4.

Nové BMW radu 4 s ostrejším dizajnom a prepracovaným podvozkom sa vezie na krivke rastu. Upravené otvory na vstup vzduchu a zadná kapota, nové štandardne dodávané hlavné LED svetlomety a zadné LED svetlomety, to všetko podčiarkuje exkluzívny a športový vzhľad nových modelov BMW radu 4 Coupé, BMW radu 4 Cabrio a BMW radu 4 Gran Coupé. Exkluzivitu interiéru zvyšujú nové pokované elementy, chrómované prvky a vysoko leštené čierne povrchy na stredovej konzole.

V spojení s príplatkovým navigačným systémom Professional sa teraz menu operačného systému iDrive zobrazuje na kontrolnom displeji vo forme dlaždíc. Vodič si tieto veľké ovládacie dlaždice môže usporiadať podľa svojich predstáv a popri tom sa stále zobrazuje obsah ďalších menu. Súčasťou príplatkovej výbavy BMW radu 4 je aj Prístrojový panel s rozšírenými informáciami.

S tuhším pružením je ovládanie modelov BMW radu 4 Coupé a BMW radu 4 Gran Coupé ešte športovejšie, no nepodpísalo sa to na znížení komfortu. Súčasťou príplatkovej výbavy najvýkonnejších verzií sú aj vysokovýkonné pneumatiky.

Vzhľad modelov BMW M4 Coupé a BMW M4 Cabrio zvyšujú prepracované full LED zadné svetlomety a prémiové doplnky v interiéri. Obe vysokovýkonné športové vozidlá dostanú novú verziu navigačného systému Professional a najnovší balík služieb BMW ConnectedDrive.

Elektricky poháňaná radosť na ceste za úspechom; svetová premiéra špeciálnej verzie BMW  i8 Protonic Frozen Black Edition.

Spoločnosť BMW Group rozširuje svoje celosvetové vedúce postavenie v oblasti trvalo udržateľnej mobility s modelom BMW i3, ktorý dosahuje vysoký trhový podiel, ako aj s novou špeciálnou verziou BMW i8 a s vozidlami s pohonom BMW iPerformance. BMW i3 je najúspešnejšie elektrické vozidlo v kompaktnom prémiovom segmente. BMW i8 sa neustále posúva na špičku svojho segmentu. Vďaka modelu i8 a vďaka modelom BMW iPerformance je spoločnosť BMW najúspešnejším výrobcom plug-in hybridných automobilov na svete v rámci prémiového segmentu. Na jeseň 2016 sa podarilo dosiahnuť míľnik 100 000 predaných vozidiel značky BMW s elektrickým alebo plug-in hybridným pohonom. BMW Group plánuje predať v roku 2017 ďalších 100 000 vozidiel s technológiou BMW eDrive.

Počet exkluzívnych limitovaných špeciálnych edícií športového vozidla BMW i8 plug-in hybrid začína narastať. Na Medzinárodnom autosalóne Ženeva 2017 sa vo svetovej premiére predstaví verzia BMW i8 Protonic Frozen Black Edition. Lakovanie BMW Individual Protonic Frozen Black a zákazkové detaily v interiéri opäť podčiarknu avantgardnú príťažlivosť tohto vozidla. V priebehu roka 2017 sa predstaví aj verzia BMW i8 Protonic Frozen Yellow Edition, ktorá zákazníkom ukáže ďalšiu možnosť, ako vyjadriť radosť z jazdy v elektrickom vozidle oživenú o exkluzívne prvky.

Značky: