Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prvý ročník súťaže Bolt Food Restaurant Awards 2021 pozná svojich víťazov. Počas celého minulého roka sa v aplikácii Bolt Food zhromažďovali údaje od používateľov, na základe ktorých si 10 reštaurácií prevzalo trofej v podobe Zlatej brokolice. Medzi hodnotiace kritéria patrili počet objednávok, celkový rating reštaurácie, ale napríklad aj rozumná cena v kategórii „Ľudová voľba“. Víťazné reštaurácie budú môcť užívatelia nájsť zvýraznené v aplikácii v špeciálnej kategórii.

Zlaté brokolice sa udelili celkovo v desiatich kategóriách. Celkovo najobľúbenejšou reštauráciou sa stala bratislavská PAPAYA Authentic Vietnamese Restaurant. Za skrytý poklad bola vyhlásená tiež bratislavská Bagetka na Račku a brokolicu za priaznivé ceny si odniesla prevádzka Side Kebab. V kategórií „Nemôžem prestať“ zahviezdila Peking reštaurácia, pretože jej ostrokyslá polievka bola najviac objednávaným pokrmom. Vystihla to aj užívateľka aplikácie, ktorá do recenzie uviedla, že keď si ju jeden deň neobjedná, jej telo je prekvapené.

„Ocenenia Bolt Food Restaurant Awards sú uznaním tvrdej práce a odhodlania našich partnerských reštaurácií poskytovať dobré jedlo komunitám, ktorých sú súčasťou. Najlepšie na tom však je, že trofeje Zlatá brokolica v skutočnosti rozdávajú zákazníci a používatelia aplikácie, pretože pri hodnotení berieme do úvahy počet objednávok, ich kvalitu a ďalšie kritériá. Tie priebežne zbierame v našej aplikácii počas celého roka a získavame tak prehľad o obľúbenosti prevádzok,“ hovorí Linda Garder, regionálna riaditeľka Bolt Food.    

Jedna z cien putovala do reštaurácie Geisha Sushi Bar, ktorá sa stala obľúbenou sviatočnou reštauráciou v kategórii “Dopraj si”.  Jej majiteľ Peter Kováč bol príjemne prekvapený: “Ocenenie Zlatá brokolica ma veľmi potešilo, nakoľko vnímam, že konkurencia v našom meste je veľmi veľká. Teší ma spokojnosť ľudí s našimi jedlami a ďakujem tiež Bolt Food za pomoc v pandemickom období, ako za spoluprácu, tak aj za priestor pre prezentáciu našej reštaurácie.” Rovnako mala radosť z ocenenia aj Lucia Huong Šimeková, majiteľka bistra TUK TUK. Práve to sa stalo “vychádzajúcou hviezdou” medzi reštauráciami, keďže za uplynulý rok dosiahlo najrýchlejší nárast v počte objednávok. “V TUK TUK si nesmierne vážime všetku podporu od našich zákazníkov a zákazníčok. Ukázali nám, že ´fakt dobrá ázia´ má v Bratislave svoje miesto a pomohli nám udržať sa na nohách aj v ťažkých časoch. My sme tak mohli variť naše spoločné obľúbené jedlá, vrátane Bun Bo Nam Bo, Kuraťa zo Sičuánu či populárneho PHO,” uviedla.

Aplikácia Bolt Food je dostupná na Google Play i App Store a umožňuje objednanie donášky jedla v Bratislave, v Košiciach, Nitre, Žiline,  Banskej Bystrici  a Trnave  v okruhu 8 km od reštaurácie. Jedlo je navyše možné nechať si doručiť bezkontaktne. Pred potvrdením objednávky aplikácia zobrazí zákazníkom cenu a predpokladanú dodaciu lehotu. Počas celej doby môže zákazník sledovať stav svojej objednávky a priebeh doručovania. Aplikácia ponúka v Bratislave aj expresné doručenie potravín cez službu Bolt Market. Reštaurácie a kuriéri sa môžu prihlásiť na webových stránkach food.bolt.eu.

Víťazov vo všetkých kategóriách nájdete v tabuľke nižšie. Okrem hlavného kritéria, ktoré je uvedené v stĺpci vľavo, sa tiež prihliadalo aj na hodnotenia zákazníkov či iné okolnosti.

Zbožňované miestnymi (celkovo najobľúbenejšia)PAPAYA Authentic Vietnamese Restaurant
Skrytý poklad (reštaurácia mimo centra)Bagetka na Račku
Nočné maškrtenie (obľúbená vo večerných hodinách)Bistro Suvlaki
Zrodená hviezda (najrýchlejší prírastok objednávok)TUK TUK | Fakt dobrá ázia
Pre(chádzka pre) jedlo (najviac vyzdvihnutí zákazníkmi)Giovanni Burger Kramáre
Nemôžem prestať (najviac objednávok rovnakého jedla)Peking reštaurácia
Dopraj si (obľúbená sviatočná reštaurácia)Geisha Sushi Bar
Vegánske nebo (vegánska reštaurácia)Loove restaurant vegan
Ľudová voľba (priaznivé ceny)Side Kebab
Obedový obľúbenec (najviac objednávok v čase obeda)Bamboo Laurinská

Značky: