Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bolt spustil v Estónsku službu zdieľania automobilov, takzvaný car-sharing, pod názvom Bolt Drive. Nová služba umožňuje zákazníkom prenajať si auto na krátku dobu pomocou aplikácie Bolt. Popredná európska platforma pre mobilitu investuje tento rok do uvedenia Bolt Drive v Európe 20 miliónov EUR. A to vrátane pilotného projektu na domácom trhu v Estónsku.

Bolt je prvou mobilnou platformou v Európe, ktorá ponúka car-sharing, taxi službu a mikromobilitu s elektrickými kolobežkami a bicyklami v jednej aplikácii. Umožňuje zákazníkom prenajať si rýchlo a pohodlne auto stačením jediného tlačidla. Znižuje tak závislosť na osobných automobiloch a nabáda na použitie alternatívnych spôsobov dopravy na výlety na krátke vzdialenosti.

„Osobné automobily sú hlavnou príčinou problémov v mestskej doprave. Sú zodpovedné za dopravu, emisie životného prostredia a zaberanie mestského priestoru. Poslaním spoločnosti Bolt je pomôcť ľuďom vzdať sa svojich osobných automobilov poskytnutím lepšej alternatívy,“ hovorí Markus Villig, generálny riaditeľ spoločnosti Bolt. Aby začali ľudia uprednostňovať dopravné služby na požiadanie pred využívaním vlastných vozidiel, treba podľa neho ponúknuť pohodlnejšiu, cenovo dostupnejšiu a environmentálne udržateľnú alternatívu pre každú vzdialenosť. “Robíme tak v prípade ciest na krátke a stredné vzdialenosti. Bolt Drive teraz pokrýva všetky ostatné prípady použitia, či už je to výlet do nákupného centra alebo víkendový pobyt. Naši zákazníci budú mať prístup k automobilu kedykoľvek, z tej istej aplikácie, ktorú už používajú pre taxi, kolobežky či elektrické bicykle,” dodal.

Bolt Drive je voľne dostupná služba zdieľania automobilov, ktorá zákazníkom umožňuje vidieť na mape najbližšie vozidlá a rezervovať si auto pomocou aplikácie Bolt. Cestujúci môžu začať jazdu odomknutím auta pomocou mobilného telefónu a ukončiť ju kdekoľvek v meste, v oblasti vyznačenej v aplikácii. Používatelia nemusia platiť za parkovanie ani palivo.

Bolt na Slovensku prevádzkuje taxi službu v siedmych mestách, elektrické kolobežky nájdete v ôsmych mestách a donášková služba je k dispozícii v Banskej Bystrici, Bratislave a Košiciach.

Značky: