Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prepravná spoločnosť Bolt sa rozhodla pomôcť ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Vo svojej aplikácii spustí špeciálnu kategóriu Daruj oblečenie, prostredníctvom ktorej budú môcť obyvatelia Bratislavy darovať svoje nepotrebné oblečenie ľuďom v núdzi. Bolt v rámci tejto iniciatívy spolupracuje s organizáciou Ekocharita.

Darovať oblečenie bude možné z pohodlia svojho domova cez pridanú kategóriu v aplikácii.  Dostupná bude 15.12.2020 v poobedných hodinách medzi 12:00 a 19:00. Bolt v spolupráci s Ekocharitou vyzýva darcov, aby darovali len vypraté, čisté a zachovalé oblečenie vhodné na ďalšie nosenie. Venovať je možné pánske, dámske a detské oblečenie, taktiež topánky, opasky či kabelky.

„Rok 2020 nebol jednoduchý asi pre nikoho z nás, preto sme radi, že na jeho konci môžeme takýmto príjemným spôsobom spolu s Ekocharitou uľahčiť život tým, ktorí našu pomoc najviac potrebujú. Budeme veľmi radi, keď naši užívatelia v tento deň našu aplikáciu nevyužijú len na osobnú prepravu, ale aj na objednanie odvozu pre ich oblečenie, ktoré už doma nepotrebujú. Veríme, že tým niekomu môžeme pomôcť k prijemnejšiemu prečkaniu chladných zimných mesiacov,“ dodáva Eduard Suchánek, country manažér spoločnosti Bolt na Slovensku.

Postup ako obdarovať druhých svojím oblečením je veľmi jednoduchý. Pripravené vhodné oblečenie, ktoré chcete darovať zabalíte tak, aby nemohlo dôjsť k škodám pri preprave. V aplikácii Bolt si zvolíte špeciálnu kategóriu Daruj oblečenie. Zadáte cieľ cesty rovnaký ako adresu vyzdvihnutia. Partnerský vodič toto oblečenie vyzdvihne a bezpečne prepraví do Ekocharity.

Juraj Kunák z organizácie Ekocharity hovorí: „Veľmi si vážime túto iniciatívu Boltu. Naša organizácia sa snaží zlepšovať podmienky ľudí v ťažkých životných situáciách a zároveň chrániť našu planétu. Bolt touto spoluprácou preukázal, že mu záleží na ľuďoch a na miestnej komunite. Veríme preto, že užívatelia tejto aplikácie budú štedrí a spoločnými silami dokážeme pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí, ktorí sú na našu pomoc odkázaní.“

Záujemci, ktorí chcú do zbierky venovať oblečenie, sa viac informácií dozvedia aj na blogu Bolt.

Značky: