Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bosch Power Tools otvára svoju 18 V akumulátorovú platformu ďalším profesionálnym značkám a prináša revolúciu do segmentu akumulátorov pre profesionálnych používateľov.

„Poskytujeme remeselníkom náradie, s ktorým môžu dosiahnuť najlepšie výsledky rýchlejšie, ľahšie, lacnejšie a bezpečnejšie“, hovorí Lennart de Vet, riaditeľ spoločnosti Robert Bosch Power Tools GmbH, zodpovedný za Bosch Professional. Dôraz sa kladie na účinnosť a efektivitu.

Otvorenie 18 V akumulátorovej platformy ponúka komerčným používateľom značnú pridanú hodnotu: Prostredníctvom partnerstva so spoločnosťami Brennenstuhl, Sulzer, Klauke, Ledlenser, Lena Lighting, Sonlux a Wagner – všetci odborníci vo svojom odbore – ponúka Bosch ešte širšiu škálu aplikácií a ešte väčšiu flexibilitu pri použití špecializovaných produktov, ako sú stavebné bodové reflektory, pištole na kartuše, akumulátorové hydraulické rezacie prístroje a systémy na aplikáciu farieb.

Ďalší výrobcovia budú nasledovať. Od teraz musí profesionál nosiť so sebou iba jeden akumulátor a jednu nabíjačku – to šetrí čas, miesto a peniaze. Kopiace sa, nekompatibilné akumulátory a nabíjačky sú tak minulosťou. „Otvorenie systému Professional 18 V je počiatočným signálom celosvetového partnerstva so silnými profesionálnymi značkami. Cieľom je ponúknuť profesionálnym používateľom najlepší 18-voltový systém v mnohých značkách a krajinách – a tým im poskytnúť ďalšie zvýšenie efektivity“, hovorí Lennart de Vet.

Partneri a používatelia dôverujů značke Bosch

Základom akumulátorového systému nezávislého od výrobcu je technológia akumulátorov od spoločnosti Bosch. „Systém Professional 18 V ponúka našim používateľom obrovskú pridanú hodnotu, napríklad vďaka najrýchlejšiemu času nabíjania na trhu. V súvislosti s našimi vysoko výkonnými pracovnými LED reflektormi nám bolo jasné: Môžeme spolupracovať iba s technologickým lídrom“, hovorí Ralf Nickles z firmy Brennenstuhl. Roman Thönig zo spoločnosti Sulzer zdôrazňuje flexibilitu a univerzálnosť systému: „Systém Professional 18 V už obsahuje viac ako 180 náradí – a my sme jeho dôležitou súčasťou. Systém obohacujeme o kompletný sortiment bezdrôtových jedno a dvojkomponentných dávkovačov pre značky Cox a Mk.“ Tim Lumme z firmy Klauke stavia na silu systému. „Mnoho našich zákazníkov vlastní prístroje Bosch. A s naším novým oranžovým náradím im teraz ponúkame jedinečné akumulátorové hydraulické rezacie prístroje s trojitou izoláciou, ktoré sa prevádzkujú s akumulátormi Bosch. To tvorí vysokú pridanú hodnotu.“ Bosch sám do roku 2022 rozšíri segment akumulátorov o 100 prístrojov – a do dvoch rokov tak uvedie na trh viac akumulátorových prístrojov, ako kedykoľvek predtým. Podiel bezdrôtového elektronáradia sa počas nasledujúcich troch rokov zvýši zo 60 na 80 percent. „Veríme v inovatívnu silu spoločnosti Bosch a investujeme do systému, ktorý bude v budúcnosti aj naďalej bezpečný a najmodernejší,“ hovorí Thomas Willing z firmy Ledlenser. „Náš súčasný príspevok je vysokovýkonný reflektor XP30R, ktorý dosahuje najvyšší svetelný výkon a veľmi dlhý dosah s dobrou prenositeľnosťou.“

Prednosťou systému je tiež stála kompatibilita od roku 2008. „Kompatibilita zaisťuje maximálnu slobodu a jednoduchosť. Našim zákazníkom sme lepší sľub dať nemohli“, hovorí Artur Temnicki zo spoločnosti Lena Lighting. „Náš nový, kompaktný LED projektor Magnum Future Led XS ponúka remeselníkom množstvo užitočných funkcií a zaisťuje efektívne a energeticky úsporné osvetlenie pre všetky pracovné oblasti.“ Okrem toho v komerčnom prostredí hrajú dôležitú úlohu kvalita a robustnosť. Christian Wöhner z firmy Sonlux: „Akumulátory od spoločnosti Bosch sa vyrábajú pre náročné požiadavky na stavenisku – rovnako ako náš nový pracovný LED reflektor Gladiator SL I Akku. Rozširuje našu rodinu Gladiator SL a je všestranným pomocníkom pre svetelnú bezpečnosť na stavenisku.“ Pre Thomasa Jeltscha z firmy Wagner, špecialistu na povlakovanie, sú dostupnosť a flexibilita rozhodujúcimi faktormi. „Rovnako ako Bosch fungujeme po celom svete a chceme zaistiť, aby naši zákazníci mali prístup k najnovšej akumulátorovej technológii. Sme presvedčení, že akumulátorové náradie vám ponúka najvyššiu úroveň flexibility, ktorej sa v budúcnosti už nebudete chcieť vzdať.“

Používatelia po celom svete už kúpili viac ako 60 miliónov komerčných lítiovo-iónových 18 V akumulátorov od značky Bosch. Bosch a jeho partneri tvoria staveniská budúcnosti bez nutnosti používať náradie s káblom.

Značky: