Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kamery MIC inteox 7100i podporujú prediktívne riešenie pomocou strojového učenia, video analýzy založenej na hlbokej neurónovej sieti a softvérovej aplikácie tretích strán pre prispôsobené aplikácie

  • Otvorená platforma Inteox umožňuje používateľom využívať vstavanú umelú inteligenciu (AI) pre vytváranie aplikácií alebo inštaláciu aplikácií z obchodu s aplikáciami Security & Safety Things (S&ST)
  • Modely MIC inteox 7100i s klasifikáciou objektov (OC) obsahujú funkciu detekcie objektov na základe hlbokých neurónových sietí, ktorá je prispôsobená na mieru dopravným aplikáciám
  • Kamery MIC inteox zahŕňajú modely od 4K s optickou stabilizáciou obrazu až po model 1080p. Vďaka robustnému krytu sú ideálne pre kritické aplikácie
  • V pilotných inštaláciách sú kamery MIC inteox doplnené vývojovými súpravami Inteox obsahujúcimi valcovú alebo vypuklú minikameru pre podporu ďalšieho vývoja aplikácií

Bosch predstavuje prvé kamery založené na otvorenej kamerovej platforme Inteox a ako prvý ponúká model MIC inteox 7100i. Nové kamery MIC inteox majú rovnaké charakteristické vlastnosti ako zvyšok rodiny kamier MIC. Medzi tieto vlastnosti patrí robustné telo a vysokokvalitné zobrazovanie. Kamery podporujú prediktívne riešenie pomocou strojového učenia, video analýz založených na neurónových sieťach a softvérových aplikáciách tretích strán pre prispôsobené aplikácie. Kamery Inteox je možné zaradiť do triedy „riadené OSSA“. Toto označenie znamená, že kamery dodržujú Open Security & Safety Alliance (OSSA) Technology Stack pre bezpečnostné video zariadenia a zaisťujú bezproblémové pripojenie k obchodu s aplikáciami Security & Safety Things (S&ST). Kamery tiež umožňujú jednoduché vytváranie prispôsobených softvérových aplikácií, ktoré je možné následne nainštalovať do kamier Inteox. Hráči na trhu tak môžu kombinovať aplikácie z obchodu S&ST alebo softvérové aplikácie vyvíjať a vytvoriť úplne nové riešenie. Spoločnosť Bosch navyše predstavuje dve vývojové súpravy Inteox obsahujúce valcovú alebo vypuklú minikameru, ktoré v pilotných inštaláciách doplňujú kamery MIC inteox pre podporu ďalšieho vývoja aplikácie.

Podpora prediktívnych riešení

Kamery MIC inteox 7100i podporujú prediktívne riešenia pomocou zabudovanej umelej inteligencie (Artificial Intelligence, AI). Tá zahŕňa funkciu inteligentnej video analýzy Intelligent Video Analytics, funkciu učenia kamery Camera Trainer založenú na strojovom učení a video analýzu na základe hlbokých neurónových sietí (deep neural network, DNN).
Vďaka týmto funkciám integrovanej umelej inteligencie kamery Inteox dokážu porozumieť tomu, čo vidia, a pridávať zmysel a štruktúru zachyteným video dátam s metadátami. Tento proces je dôležitým prvým krokom pri prevode video dát na praktické informácie a pri vytváraní prediktívnych riešení, čo pomáha používateľom predvídať nečakané udalosti a zabrániť, aby k nim došlo. Pri použití v mestskom kamerovom systéme môžu kamery MIC inteox 7100i napríklad detegovať neobvyklé správanie, prinášať údaje o hustote populácie a poskytovať informácie operátorom dopravnej prevádzky, ktorí potom na ich základe môžu zabrániť nežiaducim situáciám. Integrátori tiež môžu do kamier Inteox pridať softvérové aplikácie iných výrobcov, a tak jednoducho prispôsobiť bezpečnostné systémy a prekročiť rámec ich základných funkcií. Vývojári aplikácií zase môžu využiť metadáta kamery, video analýzu založenú na neurónových sieťach a strojové učenie pre uvedenie inovatívneho softvéru na trh.

Modely MIC inteox 7100i OC šité na mieru pre dopravné aplikácie

Modely MIC inteox 7100i s klasifikáciou objektov (OC) sú vyrobené špeciálne pre aplikácie inteligentných dopravných systémov (Intelligent Transportation System, ITS). Prvé modely OC, riadené nástrojmi edge computingu platformy Inteox, predstavujú novinku v oblasti umelej inteligencie. Ponúkajú detektor prevádzky, ďalšiu funkciu videoanalýzy založenú na DNN, ktorá pomáha rozlišovať a klasifikovať automobily v zápchach s presnými detailmi. Možné rušenia spôsobené svetlometmi alebo tieňmi vozidiel sú ignorované a sú tak odhalené nové spôsoby ako zlepšiť mobilitu, bezpečnosť a efektívne využívanie komunikácií. Praktické informácie poskytnuté kamerovým detektorom prevádzky pomáhajú detegovať prítomnosť a množstvo vozidiel, čo pri monitorovaní križovatiek umožňuje inteligentné riadenie semaforov a zachovanie plynulosti prevádzky. Tieto informácie môžu tiež vylepšiť riešenie automatickej detekcie mimoriadnych udalostí (Automatic Incident Detection, AID) pre zvýšenie bezpečnosti osôb a vozidiel v tuneloch a na diaľniciach. Budúce modely OC, s plánovaným uvedením v júni 2021, budú rozšírené o tieto funkcie založené na DNN a ponúknu vyššiu presnosťdát pri generovaní praktických informácií pre rôzne dopravné aplikácie.

Vynikajúci výkon a robustné vyhotovenie

Kamery MIC inteox zahŕňajú modely počínajúc 4K s vylepšenou optickou stabilizáciou obrazu a končiac modelom 1080p v základnej verzii alebo vo vylepšenej verzii s technológiou Starlight od spoločnosti Bosch, ktorá štandardne dokáže zachytiť farebné snímky až od úrovne 0,0069 lux. Optická stabilizácia obrazu pri modeli 4K prináša ostré snímky, aj keď je kamera vystavená silným vibráciám, napríklad na mostoch. S voliteľným osvetľovačom pokrýva model 4K vzdialenosť 300 m (984 stôp). Modely 1080p majú 30-násobný zoom a snímkovú frekvenciu 60 snímok za sekundu. Keď úroveň svetla klesne na nulu, voliteľný osvetľovač zaistí najvyššiu úroveň detailov na vzdialenosť až 550 m (1 804 stôp). Vylepšené verzie modelov 4K a 1080p tiež obsahujú rozmrazovač okna, ktorý zlepšuje viditeľnosť, a možnosti integrovaného uloženia. V kombinácii s robustným krytom poskytujú kamery vysokokvalitné detaily, ktoré vyžaduje napríklad mestský kamerový systém, monitorovanie dopravnej prevádzky a zabezpečenie perimetra.

Rovnako ako všetky kamery MIC je aj model MIC inteox 7100i vybavený robustným telom s vynikajúcim metalurgickým spracovaním a povrchovou úpravou chrániacou proti korózii, vrátane pôsobenia slanej vody, a splňuje tak aj požiadavky pre použitie v námorných aplikáciách. Kamery MIC, navrhnuté tak, aby vydržali takmer akékoľvek poveternostné podmienky, od silného vetra, dažďa, hmly až po prach, odolajú 100 % vlhkosti, teplotám od -40 °C do +65 °C (-40 °F do +149 °F), extrémnym vibráciám a silným nárazom (IK10). Nová hnacia sústava im navyše umožňuje čo najplynulejšie sledovanie pomaly sa pohybujúcich cieľov. Je zaručené, že kamery nikdy nestratia svoju domovskú pozíciu a po celú dobu svojej životnosti sa vždy vrátia do prednastavenej pozície, aj keď sú vystavené extrémnym vibráciám alebo hrubej sile.

Podpora pilotnej inštalácie s vývojovými súpravami Inteox

Prví používatelia môžu využiť vývojové súpravy Inteox spoločnosti Bosch a v pilotných inštaláciách nimi doplniť kamery MIC inteox 7100i. Tieto súpravy obsahujú pevnú válcovú vonkajšiu kameru Bosch (Dinion) alebo vypuklú minikameru (Flexidome) a bežia na operačnom systéme S&ST. Obe súpravy podporujú testovanie a vývoj celkového systémového riešenia založeného na aplikáciách, ktoré sú v obchode s aplikáciami už k dispozícii, aj na vlastných vyvinutých aplikáciách.

Značky: