Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Neobmedzený prístup k osobnému trénerovi? To je sen mnohých nadšencov fitness a hier.

S úplne novou platformou Smart Connected Sensors zabezpečuje spoločnosť Bosch Sensortec, aby sa pohyby a opakovania nielen merali, ale aby užívatelia dostali aj kvalitatívnu spätnú väzbu o vykonanom pohybe. Táto nová platforma je špeciálne navrhnutá na sledovanie pohybu celého tela a poskytuje plne integrované hardvérové a softvérové riešenie, ktoré výrazne znižuje náklady na vývoj a čas potrebný na uvedenie na trh.

Zákaznícke firmy, ktoré chcú integrovať senzory do svojich návrhov, často čelia časovo náročným a komplikovaným úlohám, pri ktorých musia kombinovať a upravovať viaceré zariadenia, aby vytvorili potrebný hardvérový a softvérový systém. V súčasnosti nie je na trhu k dispozícii žiadne senzorové riešenie, ktoré by poskytovalo bezdrôtovú a na použitie pripravenú spätnú väzbu o pohybe celého tela. S cieľom uspokojiť túto potrebu a ušetriť vývojárom drahocenný čas a námahu poskytuje Bosch Sensortec zákazníckym firmám kompletný balík:

  • BHI380, programovateľný senzorový systém založený na IMU využívajúci funkcie umelej inteligencie.
  • Nositeľný referenčný dizajn (certifikovaný CE, FCC, ISED, MSIT, SRRC, MIC, NCC, UKCA), ktorý možno jednoducho pripevniť na akúkoľvek časť tela bez toho, aby ste museli riešiť zväzok káblov, externú kameru alebo špeciálne obleky.
  • Softvérové funkcie vrátane rozpoznávania gest a aktivít, detekcie pohybu tela, informácií o relatívnom uhle tela, ako aj trénera na spätnú väzbu.

Všestranné využitie v rehabilitácii, fitness a hrách

Možnosti sú takmer nekonečné. Kľúčové prípady využitia budú zahŕňať rehabilitácie, fitness a hraní hier podľa hesla „Move. Prove. Improve.“ Platforma Smart Connected Sensors poskytuje komplexnú spätnú väzbu, ktorá umožňuje užívateľom správne vykonávať rehabilitačné cvičenia doma, čím podporuje ich rýchlejšie zotavenie. Pre vysoko citlivé herné aplikácie poskytnú pohybové senzory intuitívne a presné ovládanie vďaka sledovaniu aj tých najmenších pohybov. V oblasti športu a fitness sa tieto senzory môžu použiť na kompletnú detekciu pohybu tela, napríklad na poskytovanie podrobnej spätnej väzby o tom, ako dobre sa vykonávajú vysoko intenzívne cvičenia. Senzory komunikujú bezdrôtovo prostredníctvom technológie Bluetooth Low Energy, a tak neobmedzujú užívateľov v pohybe.

Vďaka princípu platformy možno systém pripojiť k mnohým zariadeniam, ako sú napríklad nositeľná elektronika, slúchadlá či náhlavné súpravy AR/VR. Inžinieri zistia, že platforma Smart Connected Sensors je ľahko použiteľná a jednoducho škálovateľná, pričom do svojich existujúcich návrhov ľahko začlenia ďalšie senzory a funkcie. Dôležité je, že platforma umožňuje elegantné pripojenie až ôsmich uzlov s rôznymi senzormi Bosch Sensortec k centrálnemu uzlu vrátane inerciálnych meracích jednotiek (IMU), magnetometrov a tlakových senzorov. „V prípade aplikácií využívajúcich inteligentné pripojené senzora naša nová platforma výrazne znižuje množstvo úsilia potrebného od konštruktérov, čo im umožňuje skrátiť čas potrebný na uvedenie na trh a viac sa sústrediť na svoje špecifické odborné znalosti,“ povedal Stefan Finkbeiner, generálny riaditeľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Bosch Sensortec.

Senzorová platforma poskytuje kvalitatívnu spätnú väzbu na základe integrovaných funkcií umelej inteligencie a je dodávaná so softvérovým nástrojom na vytváranie vzorov, ktorý pomáha zákazníkom prispôsobiť si návrh systému. Používaním tohto nástroja si zákazník zachováva kontrolu nad svojimi údajmi, pretože nie je potrebná pravidelná výmena dát so spoločnosťou Bosch Sensortec.

Dostupnosť:

Platforma Smart Connected Sensors je k dispozícii na priame vyžiadanie.

Značky: