Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od kladiva cez skrutkovač až po kliešte s dlhými čeľusťami: Ako spoľahlivý partner pre dom a záhradu pokryje spoločnosť Bosch v budúcnosti svojím sortimentom náradia ešte viac oblastí použitia. Sortiment je teraz doplnený o 40 nových typov ručného náradia.

To znamená, že okrem rozsiahleho sortimentu elektrického náradia majú teraz používatelia k dispozícii aj všetky príslušné náradia základného vybavenia pre domácich majstrov. Bosch tento segment neustále rozširuje.

Precízne spracované náradie z vysoko kvalitných materiálov

Nové ručné náradie sa vyznačuje vysokou kvalitou spracovania a odolnosťou. Vďaka vysokokvalitnej povrchovej úprave je náradie mimoriadne odolné voči korózii. Robustné materiály sú tiež používané pre najlepšiu možnú aplikáciu: Napríklad skrutkovače sú vyrobené z tvrdej ocele S2 a ponúkajú tak solídny krútiaci moment. Všetko náradie má zeleno-čierne farebné prevedenie typické pre náradie Bosch v kategórii DIY a jeho používanie je intuitívne, takže nastavenia, ako je blokovanie alebo zmena polohy, je možné vykonať rýchlo a jednoducho.

Pevný úchop a inteligentné použitie

Ergonomické tvary sú dôležité pre pohodlnú, kontrolovanú a bezpečnejšiu prácu. S novým ručným náradím je to viditeľné a hmatateľné: Napríklad kombinované kliešte, kliešte s dlhými čeľusťami a inštalatérske kliešte majú patentovaný vnútorný tvar. Vďaka tomu náradie dobre padne do ruky a používatelia môžu obzvlášť presne ovládať tlak pri uchopení.

Rukoväť zámočníckeho kladiva má laminátové jadro, ktoré zaisťuje obzvlášť efektívny úder a nižšie vibrácie. Pre pohodlnú manipuláciu sú na kladive použité aj mäkké úchopové zóny. Mnohé náradie ponúka aj inteligentné funkcie pre jednoduché použitie: Inštalatérske kliešte je možné ľahko nastaviť na rozličné veľkosti pomocou tlačidla a 26 zubov. Otvárací nôž sa rýchlo otvára stlačením tlačidla, umožňuje bezpečnú a rýchlu výmenu čepele a v rukoväti poskytuje priestor pre dve náhradné čepele. Vodováha je k dispozícii v dvoch dĺžkach a má drážku tvaru V – to umožňuje pohodlné použitie aj na tyčiach a iných zaoblených povrchoch. Skrutkovače majú magnetický hrot, ktorý uľahčuje zachytenie skrutiek a zaisťuje lepší úchop pri skrutkovaní. Farebné označenie na konci rukoväte uľahčuje rýchle nájdenie správneho skrutkovača. Pri račňovom skrutkovači je v rukoväti vždy po ruke zásobník s dvanástimi bitmi, tiež farebne rozlíšenými.

Ručné náradie je už v predaji. Okrem jednotlivého náradia ponúkame aj súpravy skrutkovačov, klieští, račňových kľúčov, nástrčných kľúčov a šesťhranných kľúčov. K dispozícii sú aj zmiešané súpravy ručného náradia pre rôzne oblasti použitia. Ďalšie ručné náradie bude nasledovať v nadchádzajúcich mesiacoch. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania vrátane DPH.

Jednotlivé náradie (výber) 
Račňový skrutkovač so zásobníkom bitov, 12 kusov v krabici,
odporúčaná cena 20,99 €
– Račňový skrutkovač
– 12 skrutkovacích hrotov (PH1/2, PZ1/2/3, SL4/5/6, TX20/25, HEX4/5)
Inštalatérske kliešte v krabici,
odporúčaná cena 21,99 €
Materiál: 55CS (uhlíková oceľ) Rozsah otvorených čeľustí:
0–46 mm
Otvárací nôž v krabici,
odporúčaná cena 14,99 €
– Otvárací nôž
– 2 náhradné čepele
Súpravy náradia (výber) 
8-dielna súprava skrutkovačov v krabici,
odporúčaná cena 29,99 €
Materiál: Oceľ S2 Profil: PH, PZ, SL, TX
– PH1 skrutkovač
– PH2 skrutkovač
– PZ1 skrutkovač
– PZ2 skrutkovač
– SL4 skrutkovač
– SL6,5 skrutkovač
– TX20 skrutkovač
– TX25 skrutkovač
2-dielna súprava kliešťov v krabici,
odporúčaná cena 26,99 €
– Kombinované kliešte
– Kliešte s dlhými čeľusťami
Zmiešané súpravy (výber) 
Univerzálna súprava ručného náradia,
25-dielna súprava v taške so zipsom,
odporúčaná cena 84,99 €
– Kombinované kliešte
– Univerzálny skrutkovač
– Zámočnícke kladivo 300 g
– Otvárací nôž
– Výsuvný meter 3 m
– Vodováha 25 cm
– Hĺbkový značkovač
– 18 skrutkovacích hrotov
Pokročilá súprava ručného náradia,
52 kusov v plastovom puzdre s rukoväťou,
odporúčaná cena 169,99 €
– Kombinované kliešte
– Kliešte s dlhými čeľusťami
– Inštalatérske kliešte
– ¼-palcová račňa
– Univerzálny skrutkovač
– Zámočnícke kladivo 300 g
– Nastaviteľný kľúč
– Otvárací nôž
– Výsuvný meter 3 m
– Vodováha 25 cm
– 9-dielna súprava šesťhranných kľúčov
– Hĺbkový značkovač
– 18 skrutkovacích hrotov
– 2 adaptéry na hroty
– 10 nástrčných hlavíc 5–13 mm

Značky: