Poruchami spánku trpí pomerne veľké množstvo ľudí. Za posledných pár rokov však vzniklo veľa technologických riešení proti nespavosti. Príkladom sú slúchadlá Bose Sleepbuds II.

Orientované na spánok

Slúchadlá na vylepšenie kvality spánku sami o sebe nie sú úplne novým fenoménom. Spoločnosť Bose však ponúkla jedno z najvycibrenejších (a súčasne aj najdrahších) prístupov ako „liečiť“ nespavosť. Sleepbuds II sú úplne bezdrôtové slúchadlá (TWS), ktoré si nasadíte do ucha pred spánkom. Druhá generácia týchto slúchadiel umožnila vyriešiť niektoré z problémov s originálnym dizajnom- hlavne ide o výdrž na batériu. Tá teraz vydrží napájať slúchadlá celú noc. Po prebudení ich len jednoducho umiestnite do puzdra a necháte nabíjať ďalších niekoľko hodín. Ste potom pripravení na ďalšiu noc plnú hlbokého spánku.

Bose Sleepbuds II

Bose Sleepbuds II, zdroj: Bose

Konštrukcia slúchadiel je veľmi pevná a vydržia aj vaše prevaľovanie počas noci. Slúchadlá sa pohodlne zasunú do uší a spoľahlivo tam zostanú po celú noc. Sleepbuds II fungujú iba s príslušnou mobilnou aplikáciou. Tá sa používa na ich spárovanie s mobilom, zariadi prehrávanie príjemnej hudby, ktorú vám  poskytne priamo výrobca. V repertoári sú aj zvukov z prírody ako je dážď a vietor, ale v istej miere aj vlastné zvukové stopy. Podcasty výrobca celkom zámerne vyradil z hudobnej reprodukcie, aby ste skutočne zaspali a nesústredili sa na sprostredkovaný obsah.

Pasívne potlačenie hluku

Súčasťou týchto slúchadiel za nekresťanských 250 USD bez dane nie je žiadne aktívne potlačenie hluku. Funguje len pasívne potlačenie hluku od samotných slúchadiel. Údajne tento spôsob potlačí aj chrápanie partnera. Podľa doterajších skúseností používateľov si však toto odhlučnenie neporadí napr. so stavebným hlukom a je vhodné skôr pre „jemnejšie“ hluky okolia. Slúchadlá Sleepbuds II veľmi dobre fungujú pre zaoceánskych letoch.

Cena je vysoká

Ich vysoká cena bude, samozrejme, pre mnohých záujemcov pochopiteľne prekážkou, rovnako ako výrazne obmedzená zvuková knižnica. Ak však peniaze nie sú problém, určite stoja za vyskúšanie. Slovenské zastúpenie firmy Bose požiadame od ich zapožičanie na test.

V USA si ale Bose celkom verí. Po 90 dňoch skúšania ich môžete vrátiť bez udania dôvodu.

Zdroj: Bose

Viac o slúchadlách Bose

Slúchadlá Mu6 Space 2:Hybrid Bose a Sony za zlomok ich ceny

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.