Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

K projektu Nikon Ambassador sa pripája ďalšie zvučné meno. Branislav Šimončík, svetový módny a športový fotograf, sa tak zaradí medzi ďalších významných fotografov a ambasádorov značky Nikon, ktorí svojou umeleckou prácou ovplyvňujú a inšpirujú nielen fotografov po celom svete, ale tiež širokú verejnosť.

Prvé impulzy záujmu o zachytenie obrazu dostal Braňo už v detstve od svojho otca, ktorý je tiež fotograf. Profesionálne a s vášňou sa začal fotografovaniu venovať vo svojich 20 rokoch, s príchodom prvých digitálnych fotoaparátov.

Branislav Šimončík

Dnes Braňo fotí predovšetkým módu a portréty a svojou tvorbou si získal ohlas v celom fashion svete. „Kariéru som ale možno prekvapivo naštartoval dokumentárnou prácou. Kritici aj verejnosť sa o mňa začali zaujímať predovšetkým vďaka sérií snímok kubánskych boxerov v Guantanáme,“ hovorí Braňo o fotografiách, ktoré sa dočkali aj medzinárodného uznania. Potom sa ale nechal vtiahnuť do sveta prepracovaných strihov a perfektných tiel. Súčasne s módou je jeho tvorba intenzívne prítomná aj v oblasti portrétovej a reklamnej fotografie.

Branislav Šimončík je meno, ktoré rezonuje po celom svete a stojí za mnohými titulnými stránkami a editoriálmi módnych biblií. Jeho práce je vidieť v tých najlepších módnych magazínoch od Elle po pánsky GQ a na svojom konte má prestížne spolupráce s topmodelkami ako Izabel Goulart , Karolina Kurková, Eva Herzigová alebo Winnie Harlow.  Braňov objektív zachytil v doposiaľ nepoznanej podobe aj mnohé osobnosti mimo sveta módy, napríklad Carlosa do Carmo, Camerona Dallasa alebo Jaromíra Jágra.

Už niekoľko rokov sú jeho snímky súčasťou Medzinárodného festivalu módnej fotografie v Cannes, naposledy výrazne rezonoval špeciálny projekt „Krok k rovnosti“ (Um Passo Pela Igualdade), v ktorom Braňo vytvoril tucet fotografií najvýznamnejších portugalských mužov. Kniha fotografií a výstava v lisabonskom Berardo Collection Museum zaznamenali obrovský úspech.

Projekt Nikon Ambassador si kladie za cieľ oslovovať talentovaných fotografov, ktorí svojimi dielami inšpirujú a ovplyvňujú množstvo ďalších fotografov po celom svete. Spolu s Branislavom sa titulom Nikon Ambassador pýši už osem výnimočných slovenských a českých fotografov, napríklad fotožurnalista Tomáš Halász, wild dokumentarista Tomáš Hulík alebo športový a reklamný fotograf Dan Vojtěch. Branislav je ale zatiaľ prvým ambasádorom, ktorý sa zameriava predovšetkým na oblasť fashion.

Značky: